Cât a ajuns să coste un bilet pe ”piața neagră” pentru finala Euro, Anglia-Italia. Îți poți cumpăra și un apartament cu acești bani

Andrei Cezar 09.07.2021, 17:55

Prețul biletelor pe ”piața neagră” pentru finala Euro dintre Anglia și Italia a explodat în ultimele zile. Interesul extrem de crescut al englezilor pentru prima finală de după 1966 jucată de Albion, dar și locurile limitate la 75% din capacitatea stadionului Wembley au făcut ca speculanții să obțină profituri uriașe de pe urma evenimentului. Cu banii plătiți pe un singur tichet îți poți cumpăra chiar și un apartament.

Cât a ajuns să coste un bilet pe ”piața neagră” pentru finala Euro, Anglia-Italia

UEFA a epuizat toate biletele de la finala EURO 2020 în această săptămână. Astfel că mai mulți deținători au început să le vândă pe internet la prețul astronomice. Așa cum era de așteptat, englezii au început să-și manifeste interesul uriaș pentru finala cu Italia imediat după meciul din penultima fază a competiției câștigat în fața Danemarcei (2-1).

Pe site-urile de comerț online, precum Ticombo.com, au fost găsite bilete la vânzare pentru prețul de 54.000 de lire sterline, adică aproximativ 68.000 de euro, potrivit dailymail.co.uk. Un preț de 180 de ori mai mare față de cel normal de 295 de lire sterline (aproximativ 343 de euro).

Pentru fiecare bilet, vânzătorul cerea o taxă de rezervare de 11.000 de lire sterline din prețul total. Pe alt site de profil, tichetele erau vândute cu 40.000 de lire.

De asemenea și pe celebrul site ebay.co.uk prețurile sunt uriașe. Un fan oferă două bilete de categoria 1 în schimbul a 20.000 de lire sterline, în timp altul vinde același tip de tichete contra sumei de 17.500 de euro.

Cei care nu sunt atât de pretențioși și nu pun accent neapărat pe cât de bun este locul din care va vedea meciul, pot cumpăra bilete la prețuri cuprinse între 3.000 și 7.000 de lire sterline.

Pret ireal pentru biletele din finala Euro 2020
Pret ireal pentru biletele din finala Euro 2020

Doar 1.000 de suporteri veniți din Italia vor avea voie să călătorească la Londra

Federația Italiană de Fotbal a anunțat că maxim 1.000 de suporteri ai ”Squadrei azzura” se vor putea deplasa la Londra pentru a urmări marea finală. Ei vor trebui să respecte condițiile stricte impuse de autoritățile britanice.

Conform regulilor guvernului din Marea Britanie, călătorii care sosesc din Italia sunt nevoiți să stea în carantină timp de 10 zile.

Pentru a evita acest lucru, suporterii italieni nu vor putea rămâne mai mult de 12 ore pe pământ britanic, fiind obligați să stea într-o zonă sigură, să utilizeze zbouri charter şi transport dedicat între aeroport şi stadion.

Wembley, arena gigantică de 90.000 de locuri, nu se va umple în totalitate duminică seara. Doar 60.000 de spectatori vor putea urmări pe viu cel mai aștepta meci al actualei ediții a Campionatului European.

Urmăriți Impact.ro și pe