CAS, redus cu 5%. Proiectul a fost depus de PNL: „Aşa vom creşte veniturile tuturor angajaţilor”

Nicu Stan 16.03.2022, 13:05
CAS, redus cu 5%. Proiectul a fost depus de PNL: „Aşa vom creşte veniturile tuturor angajaţilor”

CAS ar putea fi redus cu 5%. Proiectul a fost depus de PNL, care anunță că în acest fel vor creşte veniturile tuturor angajaţilor. Liberalii au depus două amendamente la proiectul de lege pentru modificarea Codului Fiscal, pentru spijinirea angajaților, prin reducerea CAS, precum și pentru creșterea contribuției la pilonul II de pensii.

CAS va fi micșorat cu 5%. PNL: „Vom creşte veniturile tuturor salariaţilor”

Partidul Național Liberal a depus două amendamente la proiectul de lege pentru modificarea Codului Fiscal. Prima modificare vizează sprijinirea angajaților prin diminuarea Contribuției pentru Asigurări Sociale (CAS) de la 25% la 20%.

Cea de-a doua modificare vizează creșterea contribuţiei la Pilonul II de pensii, de la 3,75% la 4,75%.

Reducerea CAS s-ar traduce prin mai multi bani pentru salariat
Reducerea CAS s-ar traduce prin mai multi bani pentru salariat

Măsura va veni în ajutorul tuturor salariaților

Gheorghe Pecingină, deputat și secretar general adjunct al PNL, a anunțat că măsurile vizează „un sprijin real şi efectiv al angajaţilor”.

„Primul amendament modifică Legea privind Codul fiscal, scăzând cu 5 procente contribuțiile datorate de către persoanele fizice care au calitatea de angajați sau pentru care există obligația plății contribuției asigurărilor sociale, de la 25%, cât este în prezent, la 20%. Ne propunem, astfel, să creștem veniturile nete ale tuturor angajaților, eliminând taxarea excesivă a contractelor de muncă”, a scris Gheorghe Pecingină pe Facebook.

Contribuție mai mare, pensie mai mare

Și mărirea contribuției la Pilonul II de pensii ar urma să fie în avantajul salariaților, întrucât, la timpul pensionării vor beneficia de pensii mai mari.

„Al doilea amendament modifică Legea privind fondurile de pensii administrate privat, crescând procentul pentru contribuțiile individuale la fondurile de pensii din Pilon II, la 4,75%, față de 3,75%, cât este în prezent. Mărirea punctului procentual cu 1% are ca scop oferirea unor remitențe mai mari la împlinirea vârstei legale de pensionare”, a mai scris Gheorghe Pecingină pe rețeaua socială.

A cui este ideea cu reducerea CAS cu 5%

Florin Cîțu, preşedintele PNL, a anunțat că el a propus o creştere a salariilor şi reducerea contribuţiilor cu 5%.

„Eu am propus o creștere a salariilor tuturor românilor, inclusiv al dumneavoastră, reducerea contribuțiilor cu 5%. Asta înseamnă venituri nete mai mari pentru toți românii. O să fie complicat pentru PNL să susțină orice altă măsură, care va crește veniturile doar unei categorii de români, dintr-un sector bugetar anume sau alte categorii”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu a ținut să precizeze că demersul lui nu a fost împărtășit de partenerul de guvernare PSD, însă a anunțat că își va susține în continuare părerea în fața lui.

Urmăriți Impact.ro și pe