Carmen Iohannis, criticată pentru ţinuta purtată la întâlnirea cu Jill Biden. Ce ar fi greşit Prima Doamnă a României

Beatrice Dumitru 07.05.2022, 18:49
Carmen Iohannis, criticată pentru ţinuta purtată la întâlnirea cu Jill Biden. Ce ar fi greşit Prima Doamnă a României

Jill Biden, soția președintelui american Joe Biden s-a aflat pentru a două oară în România, dar pentru prima dată în calitate de Primă Doamnă a Statelor Unite. Aceasta a mai vizitat țara noastră în 2014, alături de soțul său, care pe atunci ocupa funcția de vicepreședinte. Jill Biden s-a întâlnit cu Prima Doamnă a României și au vizitat o școală din București.

Carmen Iohannis, criticată pentru ținuta sa

Jill Biden, Prima Doamnă a Americii, a vizitat România, în contextul războiului din Ucraina. Aceasta s-a întâlnit cu soția președintelui României Carmen Iohannis și au vizitat o școală din București cu profesoare, mame și elevi refugiați din țara invadaă de ruși. Cele două au venit împreună, ținându-se de mână și afișând o atitudine relaxată.

Șeful statului a postat pe pagina sa de socializare două imagini în care apar Jill Biden și Carmen Iohannis îmbrăcate elegant, ambele cu rochii cu imprimeu floral. Însă comentariile critice nu au întârziat să apară. Mulţi au spus că rochia aleasă de Prima Doamnă a României a fost prea colorată pentru eveniment, vaporoasa, chiar un pic prea scurtă.

Carmen Iohannis, criticată pentru ţinuta purtată la întâlnirea cu Jill Biden. Ce ar fi greşit Prima Doamnă a României
Jill Biden a fost pentru a doua oară în România. Sursa foto: Facebook / Klaus Iohannis

Zici că e poza de la Casa de Cununii Sector 6”. „Rochii din alea ieftine de la piață”, „Asta-i rochița de la Înviere? Cu moartea pre moarte călcând!”, sunt doar căteva dintre mesajele apărute pe rețelee de socializare.

Jill Biden, vizită în Europa

Jill Biden va petrece mai multe zile în Europa. Din România ea va merge Bratislava, în Slovacia, pentru a se întâlni cu personalul ambasadei SUA, iar duminică ea va merge la Kosice şi Vysne Nemecke pentru a se întâlni cu refugiaţi, cu lucrători umanitari şi slovaci locali care sprijină familiile ucrainene care au fugit din calea războiului. Pe 9 mai, Prima Doamnă se va întâlni cu membri ai Guvernului Slovaciei înainte de a pleca în Statele Unite.

Jill Biden a ajuns în România, vineri, iar primul popas l-a făcut la Constanța, unde se află baza aeriană Mihail Kogălniceanu, unde s-a întâlnit cu militarii americani şi ai NATO.

Trupele noastre de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu continuă să răspundă apelului la datorie cu curaj, onoare și putere. Eu și Joe ne rugăm pentru siguranța fiecătrui membru al armatei noastre care lucrează pentru pace alături de aliații noștri din NATO”, a scris Jill Biden după prima zi petrecută în România

Un alt lider american care a vizitat România este vicepreședintele Kamala Harris, care a discutat despre poziția României în contextul războiului ruso-ucrainean.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...