Carmen Iohannis, apariție inedită alături de Joe Biden. Primele reacții

Andra Daoud 23.09.2022, 11:38
Carmen Iohannis, apariție inedită alături de Joe Biden. Primele reacții

Klaus Iohannis și prima doamnă, Carmen Iohannis, au apărut într-o fotografie alături de președintele american Joe Biden și prima doamnă a Statelor Unite, Jill Biden. Fotografia a fost făcută recent la New York și postată de șeful statului român în mediul online, unde a generat numeroase reacții din partea celor care îi urmăresc activitatea.

Klaus și Carmen Iohannis, apariție alături de Joe și Jill Biden

Președintele țării a publicat pe Facebook, vineri, o fotografie în care apare alături de soția sa și omologul său american, Joe Biden, împreună cu soția acestuia. Fotografia a fost realizată la New York, cu ocazia unei recepții oferite șefilor delegațiilor care au participat la Adunarea Generală a ONU.

„Alături de Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, și Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, cu prilejul recepției oferite, la New York, în onoarea șefilor de delegații prezenți la cea de-a 77-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite”, a scris Klaus Iohannis, in dreptul fotografiei în care apare alături de soția sa și Joe și Jill Biden.

Imaginea a stârnit numeroase reacții în mediul online, iar printre cele 2.000 de comentarii primite de Klaus Iohannis la postare s-au aflat și numeroase critici. Au existat voci care i-au reproșat șefului statului că vizita sa peste Ocean nu aduce niciun beneficiu real României și românilor. Nu au lipsit nici comentariile ironice, iar unii internauți i-au comparat pe cei patru cu figurile de ceară de la celebrul muzeu Madame Tussauds.

„Ești numai bun de pus la Madame Tussauds”, „Aveți un zâmbet… Terminator!”, „Așa și? Care-i scopul vizitei?”, „Tot un zâmbet sunteți… și România vai de ea” – au fost doar câteva dintre reacțiile pe care le-a primit Klaus Iohannis în urma fotografiei.

Carmen Iohannis, aparitie inedita alaturi de Joe Biden. Primele reactii
Joe Biden, Klaus Iohannis, Carmen Iohannis și Jill Biden

Ce le-a spus Klaus Iohannis românilor din SUA

Klaus Iohannis s-a întâlnit joi cu membri din comunitatea de români care locuiesc pe Coasta de Vest a Statelor Unite și le-a vorbit acestora despre situația în care se află România. Șeful statului a declarat că, deși ne aflăm într-un context social și economic complicat, lucrurile merg într-o direcție pozitivă.

„România este într-o situaţie, pe de o parte, extrem de complicată, din motive legate de războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei, (…) pe de altă parte, cred că este bine să se ştie că românii şi Guvernul României nu stau degeaba, se implică, muncesc şi în mod, pentru mulţi, surprinzător, pentru mine, natural, România merge bine şi economia românească creşte. Este o veste foarte, foarte pozitivă.

În ce priveşte crizele cu care ne confruntăm în România, cred că suntem într-o situaţie în care nu am fost demult, este criză, peste criză, peste criză şi totuşi ne descurcăm. (…) Avem, totuşi, surprinzător, o creştere economică şi, în mod nesurprinzător, această inovativitate, ingeniozitate şi hărnicie face ca şi dumneavoastră să o duceţi bine aici”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis, despre parteneriatul strategic

Președintele a vorbit și despre parteneriatul strategic România – SUA și a spus că acesta s-a manifestat, în special, în zona de securitate, dar că există dezvoltare și pe partea economică.

„Dacă vrem să vedem ce s-a întâmplat în Parteneriatul Strategic dintre România şi SUA în 25 de ani, putem să vedem, sigur, în primul rând, zona de securitate. Şi la momentul acesta când vorbim, foarte mulţi militari americani, cu dotări dintre cele mai moderne, se află în bazele din România. Pe de altă parte, şi datorită sprijinului american, România este în NATO. Este cea mai puternică garanţie de securitate de care a beneficiat România vreodată, dar nu este singura zonă.

Zona economică din Parteneriatul Strategic s-a dezvoltat foarte mult în ultima vreme. Sunt foarte multe firme din Statele Unite care activează în România. Sunt încă, din păcate, foarte puţine firme româneşti care activează în Statele Unite, dar poate aici mai e loc de dezvoltare”, a mai afirmat Iohannis.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe