Care sunt noile criterii pentru carantinarea localităților. Este vorba despre şase indicatori

Stan Filon 22.03.2021, 19:59
Care sunt noile criterii pentru carantinarea localităților. Este vorba despre şase indicatori

Autoritățile din România au adaptat criteriile luate în vedere atunci când se decide ca o localitate să intre în carantină! Sunt nu mai puțin de șase indici care sunt măsurați de autoritățile sanitare atunci când se decide dacă o localitate intră sau nu în carantină!

Care sunt noile criterii pentru carantinarea localităților

Despre aceste criterii care sunt avute în vedere de autorități a vorbit recent Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, care a precizat că era nevoie de o adaptare a criteriilor, ținând cont de dinamica infecției de coronavirus. ”Fiind o infecție atât de dinamică, datele pe care le folosim necesită periodic o actualizare. Ne-am gândit care-s indicatorii cei mai potriviți pentru carantinare. Aceștia sunt în număr de șase, și mai sunt două variabile. Vom face simulări și îi vom anunța mâine. Cei șase sunt: capacitatea de testare, număr de pacienți la ATI, număr de cazuri pentru o localitate, cu sau fără focar, incidența, trend, indici de evoluție”, a anunțat Andreea Moldovan.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății spune că România va crește numărul de teste efectuate, deoarece în prezent numărul acestora este încă destul de mic. ”O să avem o testare mai abundentă decât avem acum, pentru a avea o imagine mai bună pentru ce e în țară. Avem testele PCR, cele antigen cu valoare diagnostică și cu toate astea, oamenii se testează puțin. Dacă știm ce se întâmplă, dacă testele sunt pozitive, se pot lua măsurile de sănătate publică mai bune”, a mai declarat oficialul.

Care sunt noile criterii pentru carantinarea localitatilor
Care sunt noile criterii pentru carantinarea localitatilor

Câte teste au fost făcute până acum în România

Până astăzi, 22 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 900.858 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.743 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2. Până astăzi, 22.268 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, dintre care 60 numai în ultimele 24 de ore.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 6.494.782 de teste RT-PCR și 507.035 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 7.902 teste RT-PCR (6.249 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.653 la cerere) și 5.650 de teste rapide antigenice, potrivit datelor oficiale oferite de autoritățile în domeniu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...