Care sunt cele șapte modele pe care Dacia le va lansa în următorii doi ani. Numărul de mașini vândute în 2019

Care sunt cele șapte modele pe care Dacia le va lansa în următorii doi ani

Dacia, cel mai mare producător autohton de mașini se pregătește să-și îmbogățească gama de autovehicule cu încă șapte modele noi, care vor fi lansate în următorii doi ani. Cum vor arăta noile modele și câte mașini a vândut Dacia în 2019?

Dacia va lansa șapte modele noi în următorii doi ani

Producătorul auto de la Miovani are un program încărcat pentru următorii doi ani care cuprinde lansarea a șapte modele noi de autovehicule. Astfel, în această vară, Dacia va prezenta cea de-a doua generație a modelelor Lodgy și Dokker, iar în toamnă va lansa generațiile cu numărul trei pentru Sandero și Sandero Stepway.

dacia, sapte modele noi, vanzari, 2019

Dacia va lansa șapte modele noi în următorii doi ani

În 2021, Dacia urmează să prezinte a treia generație a modelului Logan MCV. Potrivit reprezentanților, lansarea pe piață a autovehiculelor se va face în primăvară, dacă nu vor interveni modificări. De asemenea, în aceeași perioadă este programată și lansarea primului model elecrtic Dacia, care se numește Spring. Mai precizăm că la începutul anului 2022, Dacia Duster ar trebui să primească un facelift.

Mai exact, Dacia va lansa cele șapte vehicule în următorii doi ani, după următorul program:

  • În vara anului 2020: Lodgy 2 si Dokker 2;
  • În toamna anului 2020: Sandero 3 si Sandero Stepway 3;
  • În primăvara anului 2021: Spring si Logan MCV 3;
  • În primăvara anului 2022: Duster 2 facelift.

În 2019, Davia a înregistrat un număr record de vânzări și anume 736.570 de autoturisme, dintre care 581.543 au fost comercializate în statele UE şi în cele ale Asociaţiei Europene de Liber Schimb. Anul trecut, Dacia a vândut 55.463 de vehicule, în creştere faţă de numărul de 54.593 de unităţi comercializate în 2018.

Numele celebrei mărci, Dacia, își are originea în numele ținutului strămoșilor noștri. Compania a luat naștere din dorința de pune la dispoziție românilor o gamă largă de automobile de familie moderne și robuste. Astfel, între 1970 și 1980, Dacia a dezvoltat o gamă largă de autovehicule de persoane şi utilitare. De atunci, compania a continuat producția autohtonă de mașini derivate din gama Renault 12. În anul 1995 Dacia a lansat primul autoturism 100%  conceput de inginerii români și anume Dacia Nova.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI