Care sunt cele mai cunoscute prințese Disney. FOTO

Emanuela Pană 16.10.2021, 14:07
Care sunt cele mai cunoscute prințese Disney. FOTO

Blonde, roșcate, cu părul negru ca abanosul sau castaniu, prințesele Disney au fascinat dintotdeauna publicul, ocupând un loc special în inima multor copii. Cenușăreasa, Albă ca Zăpada, Aurora sau Ariel, toate se bucură de o faimă internațională. Magia poveștilor clasice este adusă din nou și di nou pe marile și micile ecrane grație lor, grație faimoaselor prințese Disney. Deși au înfățișări distincte, fiecare fiind deosebită în felul ei, prințesele Disney au în principiu același destin, ori cel puțin același final fericit de poveste, rămânând împreună cu frumosul lor prinț. Află, în continuare, care sunt cele mai cunoscute prințese Disney ale tuturor timpurilor.

Care sunt cele mai cunoscute prințese Disney. FOTO

Mulți dintre noi au copilărit cu prințesele Disney, unele dintre ele născute în familii regale, altele devenind membri regali prin alianță. Totodată, avem și exemple de prințese care și-au câștigat statutul în urma unor acte de eroism, cum este Mulan. Toate prințesele Disney sunt protagoniste ale unor povești pline de aventură și de suspans, având atât persoaneje bune, cât și caractere malefice.

Albă ca Zăpada

Albă ca zăpada, personajul principal din animația „Albă ca Zăpada și cei 7 pitici“ („Snow White and the 7 Dwarfs“) din anul 1937, a avut onoarea de a fi prima prințesă Disney, fiind practic cea care a deschis drumul pe care urmau să pășească și celelalte prințese de-a lungul anilor.

2. Cenușăreasa 

Cenușăreasa nu are cum să lipsească din lista celor mai cunoscute și apreciate prințese, fiind protagonista din povestea cu același nume, „Cenușăreasa“ („Cinderella“). Frumoasa prințesă trăiește la mâna mamei sale vitrege și a fiicelor ei, până când Zâna cea Bună o ajută să își croiască drumul spre fericire și să-și găsească prințul mult dorit.

3. Aurora 

Aurora, personajul principal din animația „Frumoasa din Pădurea Adormită“ („Sleeping Beauty“) este și ea una dintre cele mai populare prințese Disney. Povestea implică, așa cum ne-am obișnuit, și un prinț, care o salvează pe frumoasa Aurora de la somnul cel veșnic. După multe peripeții, cei doi trăiesc fericiți până la adânci bătrâneți. O romantică incurabilă, blândă, timidă, elegantă și sofisticată, Aurora are toate calitățile demne de o prințesă.

4. Ariel

N-ai cum să te gândești la prințesele Disney și să nu îți vină în minte și Ariel, poate cea mai specială dintre acestea, datorită faptului că e și sirenă. Protagonista din „Mica Sirenă“ („The Little Mermaid“) este dispusă să renunțe la viața ei din adâncuri pentru a găsi pe uscat dragostea adevărată. Spre deosebire de restul animațiilor, „Mica Sirenă“ nu are finalul la care s-ar fi așteptat mulți.

5. Belle 

Belle, cea de-a cincea prințesă Disney și protagonista animației „Frumoasa și Bestia“ („Beauty and the Beast“) are o poveste aparte, dar care se sfârșește în aceeași manieră ca restul. O bestie se îndrăgostește de Belle, iar tânăra îi răspunde cu aceleași sentimente. Aceasta trăiește într-un mic orășel din Franța, fiind prima prințesă la care se confirmă țara natală.

 

Citește și: Motivul pentru care personajele Disney nu au mamă. Detaliul ascunde o poveste emoționantă

6. Rapunzel

Rapunzel, frumoasa prințesă din animația „O poveste încâlcită“ („Tangled“) are un frumos păr lung, blond și cu proprietăți magice de regenerare. Ea este închisă de într-un turn înalt, fără scări sau ușă, de către mama vitregă care vrea să profite de puterile ei. Rapunzel este salvată de prinț, cu care rămâne împreună până la adânci bătrâneți.

7. Jasmine

Jasmine este fiica sultanului de Agrabah și, totodată, protagonista feminină din povestea și animația „Aladdin“. Animația are la bază povestea Orientului Mijlociu, Jasmine fiind prima prințesă care nu are pielea albă și a doua prințesă cu părul negru, după Albă ca Zăpada.

8. Pocahontas

Pocahontas este prima prințesă Disney care nu are la bază o poveste, animația fiind mai degrabă inspirată din viața Comitatului Powhatan. Un alt lucru interesant de menționat este faptul că Pocahontas este prima prințesă Disney în viața căreia apar doi prinți: John Smith și John Rolfe.

9. Mulan 

Mulan este protagonista animației cu același nume, animație care nu se bazează, din nou, pe o poveste, ci pe o legendă. În ciuda faptului că face parte din categoria prințeselor, Mulan are mai degrabă un caracter băiețesc, fiind o chinezoaică inndependentă și uneori stângace.

10. Tiana 

Tiana intră în istorie ca prima prințesă Disney  afro-americană, fiind personajul principal din animația „Prințesa și Broscoiul“ („The Princess and the Frog“). Povestea este plasată în New Orleans, în anii 1920. După ce îl salvează pe Naveen de la blestemul vrăjitorului, care l-a transformat în broscoi, cei doi se căsătoresc.

Colaj Foto : Narcisa Tomulescu

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...