Care sunt actele necesare pentru înscrierea în programul rabla pentru electrocasnice 2019

Daria Petrescu 09.11.2019, 19:35
Care sunt actele necesare pentru înscrierea în programul rabla pentru electrocasnice 2019

Actele necesare pentru înscrierea în programul rabla pentru electrocasnice 2019.  Cei care îşi doresc să îşi cumpere electrocasnice prin acest program trebuie să completeze un formular pe site-ul Agenţiei Fondului pentru Mediu.

Cu voucherul primit pot merge la magazine. În cazul produselor mari, multe companii merg la domiciliul clienţilor pentru a ridica aparatele vechi. Acestea din urmă vor merge la reciclat.

În 2019, programul rabla pentru electrocasnice a debutat pe 15 iulie. E a treia sesiune de înscriere. Pot fi obținute tichete de până la 400 de lei în schimbul unui aparat vechi.

Actele necesare pentru înscrierea în programul rabla pentru electrocasnice 2019

Noutatea programului de anul acesta o reprezintă televizoarele şi maşinile de spălat vase. În cazul maşinilor de spălat vase se poate da la schimb orice produs inclus în programul Rabla pentru electrocasnice

Acte necesare pentru înscriere în Programul Rabla pentru Electrocasnice

Orice român care are domiciliul în România, nu are datorii la stat, are cel puțin 18 ani și un buletin sau o carte de identitate se pot înscrie, începând de azi, în programul Rabla pentru electrocasnice, reglementat prin Ordinul ministrului mediului nr. 1172/2018, porrivit a1.ro.

Actele necesare sunt următoarele:

  • datele de identificare;
  • adresa de domiciliu;
  • adresa de e-mail și număr de telefon mobil valide, dacă acestea există;
  • declarația pe propria răspundere potrivit căreia nu înregistrează obligații de plată la bugetul de stat și bugetul local, conform legislației naționale în vigoare, la data înscrierii;
  • acordul cu privire la prelucrarea de către Autoritate a tuturor datelor și informațiilor furnizate;
  • tipul de aparat care se va cumpăra şi eficienţa energetică a acestuia (A+++/A++);
  • o declarație pe propria răspundere că solicitantul se obligă să predea electrocasnicul eligibil vechi echivalent celui pe care vrea să-l cumpere (pe principiul: o mașină de spălat uzată pentru o mașină de spălat nouă, de clasa A++/A+++).

În ediția de anul trecut a programului Rabla pentru electrocasnice s-au putut achiziționa doar mașini de spălat rufe, frigidere, combine frigorifice, lăzi frigorifice, congelatoare și aparate de aer condiționat.

In ceea ce priveste Programul Rabla pentru masini, valoarea voucherelor este prevazuta de Ordinul nr. 661/2017 care stabileste cuantumul primei de casare pentru anul 2019 la suma de 6.500 lei. In plus, la prima de casare se poate adauga un ecobonus, in urmatoarele conditii:

  • la achizitionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care genereaza cantitate de emisii de maximum 96 g CO2/km in regim de functionare mixt, se acorda un ecobonus in valoare de 1.000 lei, pentru anul 2019;
  • la achizitionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid, se acorda un ecobonus in valoare de 1.700 lei.

 

Urmăriți Impact.ro și pe