Care este noul plan al lui Vladimir Putin în războiul din Ucraina. Strategia care schimbă relația cu Occidentul

Beatrice Dumitru 15.03.2023, 13:12
Care este noul plan al lui Vladimir Putin în războiul din Ucraina. Strategia care schimbă relația cu Occidentul

Rusia a suferit pierderi grele în luptele din Ucraina, iar Vladimir Putin caută noi recruți pentru a-i trimite pe front și nu vor scăpa nici femeile. De asemenea, liderul de la Kremlin a luat o decizie care schimbă relația cu Occidentul cu privire la cerealele Ucrainei, dar a pus o condiție.

Decizia Rusiei care schimbă relația cu Occidentul

Rusia a fost de acord să prelungească acordul în curs de desfășurare cu cereale de la Marea Neagră cu 60 de zile după data expirării celui de-al doilea mandat, pe 18 martie, la finalul unei zile de discuții între Moscova și reprezentanții Națiunilor Unite la Geneva

Rusia declarase la începutul lunii martie că va fi de acord cu prelungirea acordului privind exportul de cereale prin Marea Neagră, care permite transportul în siguranţă al cerealelor din porturi ucrainene, doar dacă interesele propriilor săi producători agricoli vor fi luate în considerare.

Care este noul plan al lui Vladimir Putin în războiul din Ucraina. Strategia care schimbă relația cu Occidentul
Rusia a prelungit acordul pentru exportul de cereale ucrainene.

A fost un gest de bunăvoință din partea Federației Ruse, în speranța că acele condiții și obligații vor fi îndeplinite”, a spus Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Rusia s-a retras pentru scurt timp din acord

Acordul inițial a fost intermediat de ONU și Turcia în iulie 2022 pentru a asigura transportul sigur al cerealelor și al altor produse alimentare din Ucraina pentru a preveni o criză alimentară pe fondul războiului declanșat de Rusia pe 24 februarie 2022. Acesta este reînnoit automat, cu excepția cazului în care una dintre părți se opune.

Rusia a formulat o serie de obiecţii cu privire la prelungirea Acordului cerealelor și a insistat pentru facilitarea exporturilor ruse de cereale şi fertilizatori. Acordul actual permite acest lucru, dar Rusia este nemulţumită de unele aspecte practice. În schimbul prelungirii acordului, Moscova va putea folosi o conductă care transportă amoniac prin teritoriul controlat de Ucraina înainte de a ajunge într-un port de lângă Odesa.

Rusia s-a retras pentru scurt timp din acordul pentru cereale la sfârșitul lunii octombrie, dar a revenit câteva zile mai târziu, arătând influența tot mai mare a Ankarei asupra Moscovei.

Vladimir Putin recrutează femei din închisori

Vladimir Putin are un nou plan pentru războiul din Ucraina și caută noi recruți în închisorile pentru femei, pentru a compensa pierderile grele suferite de trupele lui în Ucraina.

Se crede că până acum 100 de deținute au fost duse să lupte în Ucraina, potrivit informațiilor deținute de Olga Romanova, co-fondatoarea organizației pentru drepturile prizonierilor Russia Behind Bars, dar nu se știe dacă recrutarea a fost efectuată pe bază de voluntariat sau dacă deținutele au fost obligate să se înroleze.

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...