Care este diferența dintre zahăr vanilat și zahăr vanilinat. Ce folosim cel mai des

Daria Petrescu 10.08.2020, 16:27
Care este diferența dintre zahăr vanilat și zahăr vanilinat. Ce folosim cel mai des

Sunt multe persoane care cred că nu este nicio diferență între zahărul vanilat și cel vanilinat, ingredientul atât de des folosit la prăjituri. Ei bine, realitatea este alta. Puțini sunt însă, cei care știu că doar unul dintre el este sănătos, în timp ce celălalt este un produs pe care trebuie neapărat să îl evitați. Ca și gust seamănă foarte bine. Poate și acesta este motivul pentru care te poate duce în eroare.  Pentru a afla care este adevărul, aveți mai jos câteva detalii despre acest ingredient. Care este diferența dintre zahăr vanilat și zahăr vanilinat ș ice ar trebui să folosim mai des.

Zahărul vanilat și cel vanilinat nu este unul și același produs

Ei bine, atunci când mergeți la cumpărături este bine să fiți foarte atenți ce alegeți, dacă vă pregătiți să gătiți un preparat dulce.

Astfel că, alegeți întotdeauna zahărul vanilat, pentru că este mult mai sănătos, pe când zahărul vanilinat este un produs artificial, bine de evitat. Primul a fost zahărul vanilat, însă, duupă Revoluție a apărut zahărul vanilinat. Multă lume a crezut că este unul și același lucru, însă în realitate nu este așa.

Zahărul vanilat este folosit din batoane de vanilie
Zahărul vanilat este folosit din batoane de vanilie

Astfel că, diferența dintre cele două este că zahărul vanilat se obține din extract de vanilie, în timp ce zahărul vanilinat este obținut din vanilină. Asta înseamnă că cel de-al doilea este mai toxic. Evitați-l cât puteți și folosiți la prăjitură doar cdacă nu aveți altă soluție. Zahărul vanilat este un produs natural și este folosit din batoane de vanilie.

Zahărul vanilat conține zahăr

Vanilia naturală conține vitamina B. De asemenea,  ajută la eliberarea de stres și determină producerea hormonilor responsabili cu starea de bine. Aici vorbim despre endorfinele. Mai mul, vanilia este un bun afrodisiac. De asemenea, zahărul vanilat este cel care dă gust aromat prăjiturilor. El se obtine adăugând vanilie la zahărul normal.

Vanilina, cea din care este obținut zahărul vanilinat, este un produs sintetic, obținut prin procesare în fabric. Imită foarte bine vanilia, însă este un produs chimic. Din păcate, în piață găsiți mai greu produsul natural, dar este bime să folosiți zahărul vanilat Bourbon de la Dr. Oetker, care este foarte bun.

Zahărul vanilat conține zahăr, păstai măruntite de vanilie și extract de vanilie Bourbon. În cazul în care vreți să gătiți ceva dulce, folosiți cu încredere. Deci, cel mai bine este ca atunci când mergeți la cumpărături să căutați doar produsul natural. Evitați pe cât posibil zaharul vanilinat.

Urmăriți Impact.ro și pe