Când vor putea reveni suporterii români pe stadion. MTS vrea să organizeze meciuri de probă

Nicu Stan, Gabriel Peneș 28.04.2021, 08:07
Când vor putea reveni suporterii români pe stadion. MTS vrea să organizeze meciuri de probă

Când vor putea reveni suporterii români pe stadion. MTS vrea să organizeze meciuri de probă înainte de Euro 2020. Cum se va face, vedeți în articolul de mai jos.

Se ia în calcul revenirea suporterilor pe stadioane. Când va fi posibil și ce se face în acest sens

S-a aflat când vor putea reveni suporterii români pe stadion. Ministerul Tineretului și Sporturilor (MTS) va organiza meciuri-test cu spectatori înainte de desfășurarea EURO 2020, care va avea loc la vară.

Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a spus, ieri, într-o conferinţă de presă, că MTS doreşte meciuri-test cu spectatori înaintea UEFA Euro 2020.

MTS va organiza meciuri-test pe stadion
MTS va organiza meciuri-test pe stadion

LPF a făcut demersurile necesare

“Am făcut în scris peste tot, o să facem revenire acum. Cred că am şi făcut după ce s-a anunţat ca la Campionatul European să se dea drumul la spectatori, am revenit cu documentele la toate instituţiile”, a declarat Gino Iorgulescu, președintele LPF.

Acesta a mai subliniat că se se ia în calcul revenirea spectatorilor pe stadioane abia din luna iulie, odată cu începerea sezonului 2021/2022.

MTS vrea meciuri -test înainte de revenirea pe stadioane

De asemenea, el a pomenit şi despre solcitarea MTS de a avea meciuri-test cu spectatori înainte de cele 4 meciuri din cadrul EURO 2020, ce se vor desfășura pe Arena Naţională.

“După intervenţia domnului Novak, care a comunicat că şi-ar dori un număr de meciuri-test pentru Euro-2020, ne-am manifestat intenţia de sprijini această idee spre finalul play-off-ului, respectiv play-out-ului.

Când revin spectatorii în tribune

Ne-am dori foarte mult să avem o dată certă pentru revenirea fanilor, există o anumită presiune şi eu sunt sigur că o dată clară i-ar încuraja.

Cu siguranţă că vom putea vorbi de spectatori începând cu iulie 2021, în momentul în care se va relua sezonul următor. În sezonul acesta dacă vor exista meciuri, vor fi doar nişte meciuri-test, fix pe regulile de la Euro-2020 (n.r. – cu 25 la sută capacitate ocupată), cu testare rapidă, corturi de testare”, a mai declarat Justin Ştefan.

Câte meciuri din EURO 2020 vor avea loc pe Arena Națională

Capitala va găzdui, în cadrul EURO 2020, 4 meciuri, trei din grupa C, precum și o optime de finală.

Despre un program de vaccinare al jucătorilor nu se știe nimic. “Acum vreo două luni, am propus ca să facem un centru de vaccinare la ligă, dar iar nu am primit răspuns. Şi la guvern, şi la Ministrul Sănătăţii şi la DSP, nu am primit răspuns de la nicio instituţie şi atunci facem revenire şi vedem”, a declarat Gino Iorgulescu.

Se vaccinează fotbaliștii?

De asemenea, un alt mister este acela câți jucători se vor vaccina de la fiecare club de fotbal.

“Nu am intrat în amănunte, întrebând fiecare club câţi jucători vrea să-şi vaccineze, pentru că e opţiunea personală dacă faci vaccin sau nu faci vaccin. Obligativitatea nu e o soluţie”, a mai spus Gino Iorgulescu.

Când începe noul sezon în Liga I

LPF nu va interveni în campania națională de vaccinare cu vreun mesaj de genul ”vaccinarea este obligatorie”. “Liga nu va interveni să transmită un mesaj de genul este obligatorie vaccinarea la nivelul Ligii I”, a dăugat Justin Ştefan.

Noul sezon din Liga I va debuta în iulie şi se va suprapune cu turneul olimpic, la care participă şi naţionala țării noastre.

Urmăriți Impact.ro și pe