Când vor fi de fapt reluate competițiile sportive cu spectatori. Anunțul făcut de ministrul Stroe

Marian Cărăvan 30.06.2020, 11:42

Visul cel mai mare al iubitorilor sportului este să se poată întoarce în arenele sportive, pentru a asista la competiții. În ce condiții li se va putea îndeplini visul? Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a făpcut un anunț în acest sens.

Anunțul făcut de ministrul Ionuț Stroe în privința reluării competițiilor cu spectatori

Fanii sportului nu au primit vești prea grozave de la ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe. Creșterea numărului de cazuri de infectare cu noul virus va duce către un alt scenariu.

„Gradul de conformare voluntară la reguli este la cote minime. Mult așteptata relaxare de la 1 iulie a fost amânată pe bună dreptate. Există așteptare publică evidentă pentru toate competițiile cu spectatori, dar trebuie să avem răbdare. Momentul când vom relua competițiile cu spectatori va fi când cifrele pandemiei vor fi spre zero”, a spus ministrul Ionuț Stroe.

Așadar, nu se poate vorbi acum de accesul spectatorilor la competiții, chiar dacă ducem cu toții dorul unor manifestări sportive. Liga 1, precum și alte campionate din Europa s-au reluat fără spectatori în tribune, dar parcă meciurile nu au același farmec când în arene se află doar sportivii, iar meciurile le privim la televizor.

Când vor fi de fapt reluate competițiile sportive cu spectatori. Anunțul făcut de ministrul Stroe
Când vor fi de fapt reluate competițiile sportive cu spectatori. Anunțul făcut de ministrul Stroe

Scenariul MTS: Accesul în tribune se va face cu rezervare prealabilă

Ministrul Ionuț Stroe a dezvăluit că se lucrează la un scenariu care să permită accesul spectatorilor în tribune, dar totul va fi cu număr redus.

„Spectacolele sportive sunt adunări publice la care pot participa mii de oameni, de aici restricționarea accesului pe stadioane”, a spus ministrul TS.

Oficialul MTS spune că scenariul la care se lucrează va intra în vigoare abia atunci când nu vom mai avea probleme cu pandemia pe teritoriul României. Până atunci va trebui să ne conformăm, să privim evenimente sportive la televizor sau să rememorăm momente magistrale din istoria sportului românesc. Ideea generală este că viața merge mai departe chiar și în aceste condiții, iar sportul nu va muri.

„Am lucrat la un scenariu la o posibilitate legală de a asigura spectatori pe stadioane, dar asta va intra în vigoare când nu vom mai avea pandemie.

Va fi cu număr redus, cifrele la care lucrăm sunt de 10% din capacitatea stadioanelor, cu rezervare prealabilă. Dar numai dacă cifrele pandemiei vor fi foarte foarte mici”, a mai spus Ionuț Stroe.

Urmăriți Impact.ro și pe