Când vin pensiile în iunie 2023. Poștașii au alt program de lucru din cauza minivacanței de 1 iunie

Badea Violeta 11.05.2023, 09:50
Când vin pensiile în iunie 2023. Poștașii au alt program de lucru din cauza minivacanței de 1 iunie

După cum se știe deja, în luna iunie urmează o nouă minivacanță pentru români, cu ocazia zilei de 1 iunie și de Rusalii. Astfel, salariații de la stat vor avea parte de cinci zile libere consecutive. Tocmai din acest motiv, milioanele de pensionari din țara noastră se tem că își vor primi pensiile cu întârziere. Iată, însă, când va începe distribuirea acestora. Poșta Română a făcut anunțul!

Ce program de lucru va avea Poșta Română de 1 iunie și de Rusalii

Românii sunt în culmea fericirii, deoarece nu mai au mult de așteptat până la următoare minivacanță. Aceasta este programată între 1 și 5 iunie.

Nu la fel de fericiți sunt, însă, și cei care lucrează la privat. Pentru ei, minivacanța va fi mai scurtă cu o zi, deoarece ziua de vineri, 2 iunie 2023, va fi liberă doar pentru bugetari.

De asemenea, pensionarii din țara noastră nu au prea multe motive de bucurie, fiindcă se tem că își vor primi pensiile cu întârziere. Totuși, Poșta Română anunță că va avea un program special în perioada 1-5 iunie. Totul pentru a distribui pensiile oamenilor la timp.

Astfel, deși s-a decis ca angajații din sectorul public să aibă liber între 1 și 5 iunie, inclusiv pe 2 iunie, poștașii vor lucra în acea zi pentru a asigura livrarea pensiilor.

Citește și Mesajul dimineții pentru pensionarii români: când vine marea recalculare, reforma pensiilor!

Daniel Baciu

„Am primit asigurări că vor începe să distribuie pensiile pe 2 iunie”

Cele spuse mai sus au fost confirmate și de către șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu. Acesta spune că există o înțelegere între CNPP (Casa Națională de Pensii Publice) și Compania Națională Poșta Română în ceea ce privește termenii de plată și de distribuire a pensiilor.

„Noi avem convenție încheiată între CNPP (Casa Națională de Pensii Publice n.r.) și Compania Națională Poșta Română în care sunt stipulați foarte clar termenii atât de plată, cât și de distribuire a pensiilor. Este o problemă la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie privind acele zile libere.

Am vorbit personal cu șeful companiei Poșta Română. Ei vor lucra pe 2 iunie, vineri. Am primit asigurări că vor începe să distribuie pensiile pe 2 iunie pentru acei beneficiari care au ales ca plata prin mandat poștal, urmând ca după data de 6 să intrăm program normal.

Noi, primele tranșe de bani le vom vira încă de la sfârșitul lunii mai să aibă cash să livreze pensiile începând cu data de 2 iunie, vineri. Până pe data de 15 trebuie achitate toate pensiile pentru cei care au optat pentru plata pensiei prin mandat poștal”, a declarat oficialul, potrivit România TV.

Citește și Se schimbă legea pensiilor în România: informația dimineții pentru toți românii!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...