Când se deschid Târgurile de Crăciun în 2023? Sibiu și Craiova dau startul sărbătorilor de iarnă

Emanuela Pană 30.10.2023, 14:55
Când se deschid Târgurile de Crăciun în 2023? Sibiu și Craiova dau startul sărbătorilor de iarnă

Pe măsură ce frigul își face simțită prezența, iubitorii sărbătorilor de iarnă se întrebă când se deschid târgurile de Crăciun în 2023. Această perioadă a anului aduce cu sine un farmec deosebit, transformând străzile într-un spectacol în sine. Cu produse tradiționale, decorațiuni luminoase și melodiile clasice de Crăciun răsunând în aer, târgurile de Crăciun sunt așteptate cu nerăbdare de majoritatea românilor.  

Când se deschid Târgurile de Crăciun în 2023? 

Suntem în ultima lună de toamnă, iar iubitorii sărbătorilor de iarnă vor să știe când își deschid porțile târgurile de Crăciun din țară, multe dintre ele primindu-și publicul încă din luna noiembrie.  

Marile orașe din România și-au anunțat deja programul pentru târgurile de Crăciun care vor avea loc anul acesta, iar partea bună este că românii vor putea să se bucure de ele timp de aproape două luni și jumătate.  

Chiar dacă în ultimii ani zăpezile nu au fost tocmai abundente, spiritul Crăciunului ne amintește de fiecare dată de Moș Crăciun, de vin fiert ori ciocolată caldă și de turtă dulce. Anul acesta, principalele orașe în care vom avea târguri de Crăciun sunt: București, Sibiu, Brașov, Oradea, Cluj-Napoca, Timișoara și Craiova. 

Citește și: Capitala europeană unde se află cel mai mare târg de Crăciun. O scenă imensă și sute de spectacole, pregătite pentru vizitatori. E locul ideal de sărbători

Târgul de Crăciun din București 2023 

Piața Constituției va găzdui Târgul de Crăciun între 30 noiembrie și 26 decembrie 2023. Ca în fiecare an, vizitatorii se vor putea bucura de delicii tradiționale, obiecte hand-made, decorațiuni festive și diverse suveniruri.  

Cand se deschid Targurile de Craciun in 2023?
Calendarul Targurilor de Craciun din Romania în 2023

Locația va fi împodobită cu instalații luminoase și diverse ornamente de Crăciun. Vor fi organizate concerte în aer liber, iar vinul fiert și ciocolata caldă vor completa atmosfera de sărbătoare. 

Locuitorii Bucureștiului sau vizitatorii care aleg să petreacă perioada sărbătorilor de iarnă în Capitală au deopotrivă ocazia să descopere magia Târgului de Crăciun din Parcul IOR, cunoscut sub numele de Orașul lui Moș Crăciun. 

Copiii vor avea parte de experiențe unice și distractive alături de îndrăgitul Moș Crăciun, în timp ce adulții se pot delecta cu un pahar de vin fiert, ciocolată caldă, gogoși aromate, creveți, fasole tradițional românească sau alune prăjite. Toate acestea pot fi savurate în timpul concertelor desfășurate în aer liber sau în proximitatea patinoarului. 

Când se deschid Târgurile de Crăciun în 2023? Sibiu 

Târgul de Crăciun din Sibiu va fi deschis începând cu data de 17 noiembrie 2023. Anul acesta, unul dintre punctele de atracție este reprezentat de proiecțiile spectaculoase care vor transforma clădirile din Piața Mare în veritabile capodopere animate, seara de seară. 

Vizitatorii vor beneficia, de asemenea, de: patinoar, carusel, roata panoramică, Atelierul lui Moș Crăciun și Bradul imens, împodobit atent pentru această perioadă. Evenimentul va avea loc zilnic, între orele 11:00 și 22:00, până pe 2 ianuarie 2024. 

Vezi și: Orașul din România care se mândrește cu cel mai frumos târg de Crăciun. A ajuns în top 10 în clasamentul european, nu e București sau Cluj

Târgul de Crăciun din Brașov 2023 

La Brașov, Târgul de Crăciun din acest an va debuta pe 30 noiembrie și va rămâne deschis până pe 7 ianuarie 2024. În prima zi va avea loc și aprinderea iluminatului festiv în oraș. 

La târg, vor fi disponibile spre vânzare alimentare ambalate, produse meșteșugărești și artizanale și produse alimentare gătite pe loc. Atmosfera va fi îmbogățită de mii de luminițe amplasate atent în întreaga zonă, precum și de aromele îmbietoare de vin fiert și plăcinte calde.  

Când se deschid Târgurile de Crăciun în 2023? Craiova  

Târgul de Crăciun din Craiova, care s-a numărat printre cele mai frumoase târguri din Europa anul trecut, își va deschide porțile în perioada 17 noiembrie 2023 – 2 ianuarie 2024. Pregătirile sunt deja în toi, astfel încât totul să fie gata la timp. În acest an, vizitatorii vor putea admira aproximativ 2 milioane de beculețe.  

”În Piața Mihai Viteazul totul va fi ca în povestea Crăiasa Zăpezii: lumină rece, boltă cu nori si păsări, castel de vis, oglinda imensă și cioburi, patinoar, căsuțe în culorile zăpezii și chiar Crăiasa Zăpezii, care este Alice cu alte haine și baghetă magică. Moș Crăciun va veni în Piața Buzești unde va fi o explozie de lumină caldă și ornamente cum nu s-au mai văzut niciodată în România”, a transmis Olguța Vasilescu.  

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...