Când începe vacanța de iarnă a elevilor și până când durează

Daria Petrescu 21.11.2021, 12:02
Când începe vacanța de iarnă a elevilor și până când durează

Mai este foarte puțin până la sărbătorile de iarnă, iar elevii se pregătesc de binemeritata vacanță pe toată perioada sărbătorilor. Recent, ministrul educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat că vacanța de iarnă se scurtează, astfel că, elevii vor reveni mai repede la cursuri, aceștia urmând să susțină mai multe probe. Când începe vacanța de iarnă a elevilor și până când durează

Când începe vacanța de iarnă a elevilor și până când durează

Pe toată perioada pandemiei, elevii au avut parte de shimbări nu tocmai plăcute pentru unii dintre ei. Și asta pentru că, au existat momente în care aceștia au fost nevoiți să susțină cursurile online și nu fizic, din cauza restricțiilor.

În timp ce unii preferă modalitatea de învățare online, alții sunt de părere că lucrurile ar trebui să reintre în normal, susținând că este mult mai avantajos să mergi fizic la școală. Rămâne de văzut ce schimbări vor exista la începutul anului viitor.

Elevii din clasele V-XII vor reveni la școală pe 3 ianuarie, după vacanța de iarnă, iar cei de la grădiniță și din clasele I-IV vor începe școala pe 10 ianuarie.

„Cei din învățământul primar și cei de grădiniță vor veni tot în 10 ianuarie”

„Vom intra în vacanța de iarna in data de 23 decembrie, vor fi 10 zile de vacanta. Elevii din gimnaziu si liceu vor reveni la scoala pe 3 ianuarie. Elevii din clasele 0 – IV vor reveni la scoala pe 10 ianuarie”, a anuntat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.

„Este o propunere a Consiliului Național al Elevilor, pentru a recupera cele două săptămâni de vacanță suplimentară. În ianuarie va fi școală cu prezență fizică.

Cei din învățământul primar și cei de grădiniță vor veni tot în 10 ianuarie, pentru că ei nu au de recuperat decât o săptămână din acestea două de acum. În 14 ianuarie se va încheia în semestrul 1”, a mai adăugat acesta.

„Teza este ultimul bastion. Dacă sunt evaluări online nu sunt relevante. Evaluările online ne-au adus în situația în care mai mult de jumătate din elevii din România sunt de top. Este fals. Ar fi bine să fie adevărat”, a declarat ministrul.

„Ca ministru nu voi mai propune un plus de vacanță suplimentară”

„Atâta vreme cât rămânem pe durata cursurilor identică cu cea planificată, singurul motiv pentru care am putea peria programa națională ar fi acela al unei perioade mai mari de școală online.

Nu o reducere a perioadei de școală, că nu vom avea asta, dar dacă vom fi obligați să apelăm la predare online, înțelegând pierderile și lipsa de acces, s-ar putea să avem nevoie încă o dată și anul acesta de perierea programei școlare, în sensul simplificării”, a spus ministrul.

„Ca ministru nu voi mai propune un plus de vacanță suplimentară, așa că în 8 noiembrie elevii vor reveni la ore. Dacă nu se va putea fizic, va fi online. Sunt poate mai multe șanse pentru online, dar asta vom anunța în 5 noiembrie când voi semna și ordinul cu modificarea anului școlar”.

„Vacanța suplimentară a fost binevenită, dacă nu va fi posibilă prezența fizică, rămâne predarea online”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

 

Urmăriți Impact.ro și pe