Când este Lună Plină în martie 2021. Toate datele din lună când vom avea o astfel de lună

Daria Petrescu 05.03.2021, 10:04
Când este Lună Plină în martie 2021. Toate datele din lună când vom avea o astfel de lună

Luna Plină este acel moment în care Luna vazută de pe Pământ apare complet luminata de Soare. Acesta este considerat unul dintre cele mai spectaculoase momente, iar observatorii astrologici încearcă să surprindă momentul pe care nu ai ocazia să îl vezi foarte des. Luna Plină este acel moment când Luna este in opoziție cu Soarele. Pământul se află aproximativ pe linia care uneste Luna cu Soarele. longitudinea ecliptică a Soarelui și a Lunii diferă cu 180 de grade. Iată toate datele din lună când vom avea o astfel de lună

Când este Lună Plină în martie 2021

Și în martie, sunt câteva zile în care Luna văzută de pe Pământ, apare complet luminată de Soare. Oamenii consideră că acest fenoment este unic și spectaculos. Însă, luna plină nu poate fi observată decât din anumite locuri.

Un lucru mai puțin știut, este acela că Luna Plină afectează atât oamenii cât și animalele. Unele influențe au fost testate și dovedite științific, în urma studiilor care s-au făcut de-alungul timpului. Sunt oameni care cred în mituri și oameni care nu cred.

De-alungul timpului s-au creat calendare ce erau folosite de culturile antice, precum cultura Egipteană sau Babiloniană.  Toate legate de observația Lunii, care își are originea din cele mai vechi timpuri.

Fazele lunii – Martie 2021

Când e lună plină în martie 2021

6 martie, ora 3:30 – Ultimul Pătrar;

13 martie, ora 12:21 – Lună Nouă;

21 martie, ora 16:40 – Primul Pătrar;

28 martie, ora 21:48 – Lună Plină.

Luna plină în astrologie

O influență extrem de puternică o are Luna Plină în astrologie. Este modul prin care Universul ne ajută pe fiecare în parte cum să tratăm lucrurile, să fim atenți la dezvoltare și schimbare. Se spune că atunci când luna se află în opoziție cu Soarele, apare un conflict între acestea. Acesta este și motivul pentru care se spune că Luna Plină scoate la iveală amănunte mai puțin știute.

În total sunt 12  luni, pentru fiecare zodie și asta pentru că în fiecare lună există Lună Plină. Luna plină este formula lunara pentru schimbare

Astrologii spun ca energia începe să crească odată cu Luna Noua. Apogeul se atinge două săptămâni mai tarziu, odata cu Luna plină.

„În multe culturi, fermierii planteaza când este Luna nouă si culeg cand este Luna plina. Și in astrologie, semnificatia Lunii pline este recolta, perioada în care culegi roadele. Luna nouă aduce la suprafață adevărul, inclusiv fața ascunsă pe care vrem sa o tinem in “umbra””, sunt de părere astrologii.

Tradiții și superstiții de Luna Plină

– Luna plină sângerie venea cu intentii malefice, drept un jaguar ce ataca și mănâncă Luna

– Oamenii credeau că pot atrage atentia jaguarului spre Pământ ca să lase Luna în pace

– strigau, urlau, puneau câinii să latre și să scelalaie, sperând ca galagia sa îndeparteze jaguarul de la Luna.

– În Mesopotamia, eclipsa lunara era un atac direct asupra regelui

– Pentru mulți din India, eclipsa lunara însemna ghinion

– Mâncarea și apa erau acoperite și curățate cu ritual special.

– Femeile gravide nu aveau voie să mănânce sau să munceasca pentru a-si proteja copilul din nenăscut

– În secolele 19 si 20, ideea a mers si mai departe cand a aparut tema omului care se transforma in lup la Luna plina.

– În cultura islamica, eclipsele tind sa nu fie interpretate superstitios.

Urmăriți Impact.ro și pe