Când se şterge automat contul de WhatsApp. La ce trebuie să fie atenţi utilizatorii

Stan Filon 10.06.2021, 14:47
Când se şterge automat contul de WhatsApp. La ce trebuie să fie atenţi utilizatorii

Foarte puțini oameni știu, dar WhatsApp îți poate șterge automat contul! Aplicația funcționează pe baza unui număr de telefon, însă odată intrat în sistem se face un cont special în baza numărului respectiv de telefon. Ei bine, mulți utilizatori s-au trezit cu acel cont șters pur și simplu.

Când se şterge automat contul de WhatsApp

WhatsApp nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este cea mai cunoscută aplicație de chat de pe mapamond și a ajuns chiar și în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii. Chiar dacă a fost victima mai multor scandaluri în ultimul an când vine vorba de partajarea conversațiilor tale cu Facebook, aceasta rămâne în continuare o aplicație pe care se bazează extrem de mulți oameni, deoarece creatorii săi au dat mereu dovadă cî se gândesc la securitatea utilizatorului.

Cu toate că este atât de populară, nu mulți îi cunosc dedesubturile și chiar toate facilitățile pe care le oferă. Unele dintre ele însă ar putea să-i enerveze pe mulți, mai ales dacă se trezesc cu contul șters. Trebuie specificat faptul că  dezvoltatorii din spatele aplicației au două scenarii în care îți șterg contul și, implicit, toate conversațiile, conținutul media transmis, grupurile în care ești membru, etc.

Cand se sterge automat contul de WhatsApp
Cand se sterge automat contul de WhatsApp

Sunt două scenarii gândite de dezvoltator pentru a-ți șterge contul

Atenție! Fără niciun fel de intervenție din partea ta, WhatsApp îți șterge contul după 120 de zile de inactivitate. Practic, dacă ai WhatsApp pe telefon și nu ai mai intrat în program timp de 120 de zile pentru a-ți verifica mesajele noi sau nu ai scris niciun mesaj nou în acest timp, îți poți lua adio de la contul respectiv, deoarece v fi șters.

Dacă după 120 de zile te gândești să-ți verifici mesajele, trebuie să știi că poți folosi același număr de telefon pentru a te autentifica pe WhatsApp, dar vei afla pe propria ta piele că toate informațiile pe care le-ai avut în cont sunt istorie și nici nu mai pot fi recuperate.

Al doilea scenariu în care rămâi fără contul de WhatsApp este și mai prăpăstios! Aplicația îți șterge contul după doar 45 de zile de inactivitate în cazul în care nu ți-ai accesat contul, iar tu sau o altă persoană încearcă să se autentifice cu el pe un dispozitiv nou. Nici de această dată WhatsApp nu stă la discușie și îți șterge contul cât ai zice pește.

Dar de ce face WhatsApp așa  ceva? Ei bine, tot pentru protecșia ta! Aplicația vrea să se asigure că dacă tu ai renunțat lanumărul respectiv de telefon, iar compania de telefonie mobilă dă numărul tău altui cetățean, acesta să nu aibă acces la datele tale. Simplu!

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...