Când consumi cel mai puţin curent electric. Momentul în care e bine să pui rufele la spălat

Andra Daoud 31.05.2022, 08:49
Când consumi cel mai puţin curent electric. Momentul în care e bine să pui rufele la spălat

Odată cu scumpirea curentului electric, românii au început să devină mai atenți la obiceiurile care le încarcă facturile și să încerce să facă economie, consumând mai puțin curent. Mașina de spălat este, alături de frigider și de aparatul de aer condiționat, unul dintre cei mai mari consumatori de energie electrică din casă. Pentru a consuma cât mai puțin curent atunci când spălați rufe, trebuie să țineți cont de câteva trucuri.

Când este bine să pui rufele la spălat

Prețul energiei electrice i-a determinat pe români să găsească soluții pentru a consuma cât mai puțin curent și pentru a face economie la factură. Puțini știu, însă există abonamente la curent electric care au un plan tarifar diferit pe timpul nopții față de cel de pe timpul zilei. Din 2021, prețurile diferențiale pe intervale orare de consum se regăsesc din nou în ofertele furnizorilor de energie electrică, după liberalizarea pieței pentru clienții casnici.

Astfel, dacă aveți un plan tarifar în care prețul curentului este mai mic noaptea, merită să profitați din plin de el. Puteți pune haine la spălat, de exemplu, pe timpul nopții. În acest fel economisiți la factură, deoarece energia electrică pe care o consumă mașina de spătal are un tarif redus noaptea.

Pentru a vă asigura că mașina de spălat nu consumă foarte mult curent, specialiștii recomandă să încercați să spălați hainele la temperaturi cât mai scăzute. Atunci când spălați la temperaturi mari, mașina de spălat consumă mai mult curent în momentul în care încălzește apa.

Cand consumi cel mai putin curent electric. Momentul in care e bine sa pui rufele la spalat
Spalatul hainelor pe timp de noapte poate ajuta la scaderea facturii de curent

Sfaturi pentru a consuma mai puțin curent electric

De asemenea, dacă aveți un uscător de rufe sau o mașină de spălat cu uscător încorporat, este indicat să îl folosiți doar la nevoie, adică în sezonul rece și când vremea este ploioasă și hainele nu se usucă afară. Vara, puteți renunța la uscător și puteți întinde hainele afară, la soare, pentru a se usca în mod natural. În acest fel, faceți o economie considerabilă la factura de curent.

Și pentru că tot vorbim despre sezonul cald, aveți grijă la aparatele de aer condiționat. Acestea sunt responsabile pentru o mare parte din energia electrică pe care o consumați într-o lună de vară. Un aparat care nu a fost curățat sau care este prea vechi poate încărca factura la curent mai mult decât vă imaginați.

De asemenea, asigurați-vă că modelul de aparat de aer condiționat pe care îl aveți face față cu brio la suprafața pe care o aveți de răcit. În cazul în care aparatul este suprasolicitat pentru a răci locuința, automat va încărca factura la curent.

Urmăriți Impact.ro și pe