Când au loc înscrierile pentru Evaluarea Națională 2021 și ce documente sunt necesare

Daria Petrescu, Gabriel Peneș 27.05.2021, 10:57
Când au loc înscrierile pentru Evaluarea Națională 2021 și ce documente sunt necesare

Evaluarea Națională 2021 începe anul acesta în luna iunie și se încheie în luna iulie, potrivit unui ordin de ministru. Astfel că, elevii de clasa a VIII-a mai au la dispoziție doar câteva zile pentru a se pregăti de examen. Iată Când au loc înscrierile pentru Evaluarea Națională 2021 și ce documente sunt necesare.

Când au loc înscrierile pentru Evaluarea Națională 2021

În curând se va desfășura Evaluarea Națională, în condiții speciale, care vor ajuta la compaterea răspândirii coronavirului. În ultima perioadă, numărul îmbolnăvirilor a scăzut foarte mult, ceea e va duce la noi relaxări, începând cu 1 iunie.

Și în acest an, există o etapă specială organizată de Ministerul Educației în perioada 28 iunie – 12 iulie, pentru elevii de clasa a VIII-a. Asta, potrivit Ordinului de ministru 3.744 din 28.04.2021.

Aici vorbim despre o etapă specială, dedicate elevilor care nu pot participa la prima etapă din motive medicale sau care țin de măsurile de protecție sanitară.  Pentru a fi la curent cu schimbările ce se fac cu privire la Evaluarea Națională de anul acesta, puteți afla mai multe, consultând site-ul edu.ro. Acolo veți găsi informațiile necesare pentru a cunoaște toate etapele.

Calendarul Evaluării Naționale 2021 – Etapa Specială

– Înscrierea la etapa specială a evaluării naționale- 28 iunie – 2 iulie 2021. Aici, se pot înscrie numai candidații care, conform certificatului medical prezentat, nu s-au putut înscrie în perioada 07 – 11 iunie 2021

– Limba și literatura română – probă scrisă are loc pe 5 iulie 2021

– Matematica – probă scrisă- 6 iulie 2021

– Limba și literatura maternă – probă scrisă-7 iulie 2021

– Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (ora 12:00)- 9 iulie

– Depunerea contestațiilor (orele 14:00 – 20:00)

– Rezolvarea contestațiilor- 10-11 iulie 2021

– Afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00)- 12 iulie

„Absolvenții învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului:

– au fost în izolare/carantină

-au prezentat valori ale temperaturii peste limitele admise în ziua desfășurării probelor sau care, din alte motive justificate cu certificat medical

-nu au putut finaliza/participa la probele evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, pot susține probele examenului în etapa specială.

Acest lucru, conform calendarului de desfășurare a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a anul școlar 2020 2021 din anexa la prezentul ordin”, anunță ministrul educației.

„Candidaților din categoriile enumerate care au participat la una sau mai multe probe dintre probele de examen, dar care nu au putut finaliza examenul, li se recunosc probele desfășurate în perioada 22 – 25 iunie 2021”.

Pentru că în ordinul inițial nu exista precizarea clară despre câți profesori asistenți trebuie să fie în sală, apare acum și această modificare:

„Supravegherea probelor scrise este asigurată, pentru fiecare sală de examen, de minimum un asistent, cadru didactic de altă specialitate decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susține proba”, se araă pe site-ul EDU.ro.

Evaluarea Națională la clasa a II-a începe pe 25 mai

Calendar de desfășurare a Evaluării Naționale pentru clasa a doua:

25 mai 2021 – Limba română & limba maternă (scris)

26 mai 2021 – Limba română & limba maternă (citit)

27 mai 2021 – Matematică

28 mai 2021 – Limba română pentru minoritățile naționale (scris & citit), potrivit edupedu.ro. De asemenea, se va desfășura o Evaluare Națională și la clasa a VI-a. Scopul acesteia este pentru ca elevii să se orienteze către liceul dorit. Odată cu susținerea examenelor, aceștia vor știi în ce direcție vor merge cu stidiile.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe