Când au loc concursurile Comper 2022

Emanuela Pană 14.11.2021, 16:18
Când au loc concursurile Comper 2022

Comper, cel mai cunoscut concurs cu participare gratuită din mediul școlar, se va relua în acest an, potrivit anunțului făcut de organizatori. În perioada următoare, urmează să aibă loc înscrierile pentru Română și Matematică, fiind anunțat și calendarul concursului. Totodată, organizatorii au anunțat și că etapele din acest an vor conține variante online. Când se vor desfășura concursurile Comper 2022, afli în continuare.

Când au loc concursurile Comper 2022

Veste bună pentru elevii de la clasa pregătitoare și până la clasa a VIII-a! Comper, cel mai mare concurs fără taxă din școlile noastre, acreditat Ministerul Educației, se reia în acest an pentru Matematică și Română.

Pentru cei ce nu știu, Comper este un concurs online de tip grilă, care se desfășoară în două etape, la cea de-a doua participând numai elevii care nu au participat și la Etapa 1.

Etapa 1 va avea loc pe data de 21 ianuarie, la Comunicare, și pe 28 ianuarie, la Matematică. În ceea ce privește înscrierile și calendarul concursului, acestea urmează să aibă loc începând cu 1 decembrie. Totodată, organizatorii concursului au anunțat că etapele din acest an vor conține și variante online.

Conform noilor informații, a doua etapă a concursului va începe pe 18 martie 2022, cu proba la Comunicare, urmând ca proba la Matematică să abă loc pe data de 25 martie 2022.

Subiectele de anul viitor vor fi disponibile pe site-ul Comper, în contul fiecărui mentor, după finalizarea înscrierii elevilor. Anunțul privind reluarea concursului a fost făcut atât pe site-ul oficial al competiției școlare, cât și pe pagina de Facebook.

IMPORTANT
Vă anunțăm cu bucurie că în acest an școlar se reia Concursul COMPER la Limba si literatura română și matematică pentru clasele CP-8.
Data când vor începe ÎNSCRIERILE precum și CALENDARUL ETAPELOR vor fi anunțate pe pagina de Facebook a Concursului COMPER.
NOUTĂȚI
Se va utiliza un site nou.
Etapele conțin și variante ONLINE!
Concursul COMPER este organizat FĂRĂ TAXE DE PARTICIPARE de Fundația pentru Știință și Arte și administrat și sponsorizat de Editura Rocart!“, se arată în anunțul făcut pe pagina de Facebook.

Comper 2022. Cum se desfășoară concursul

Comper este organizat de Fundația pentru Știință și Arte în colaborare cu Ministerul Educației, începând cu anul școlar 2010-2011, și este primul concurs școlar desfășurat din România.
Programul concursului Comper 2022
Programul concursului Comper 2022
La acest concurs pot participa elevi din clasa pregătitoare și clasele I-VIII din unitățile de învățământ preuniversitar de stat și private din țară și din alte țări în care se predă în limba română.
Mentorul/învățătorul care a înscris elevi de la clasele I-VIII la concurs are următoarele atribuții:
  • detaliază concurenţilor modalitatea de rezolvare a subiectului şi de completare a grilelor de raspuns;
  • face cunoscut participanţilor faptul că grila de concurs se va completa citeţ, vizibil, fără ștersături;
  • se va asigura că toți participanţii folosesc numai grilele de răspunsuri descărcate de pe site-ul www.concursurilecomper.ro;
  • se va asigura ca elevii să aibă asupra lor, în ziua concursului: fișa de concurs, pix cu pastă albastră, creioane colorate, carioci.

De asemenea, cu acordul conducerii școlii, mentorul va stabili a liberă alegere ora de desfăşurare propriu-zisă a concursului, pe care o va comunica din timp participanţilor şi o va afişa la avizierul şcolii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...