Când ar putea dispărea subvenția la prețul carburanților. Premierul Ciucă: „Prețurile au scăzut, vom evalua”

Badea Violeta 10.08.2022, 20:05
Când ar putea dispărea subvenția la prețul carburanților. Premierul Ciucă: „Prețurile au scăzut, vom evalua”

La finalul lunii iunie, executivul aproba ordonanţa de urgenţă pentru aplicarea reducerii de 50 de bani la preţurile la carburanţi, timp de trei luni. Acum, șoferii se întreaba ce se va întampla din septembrie când termenul ar urma sa expire. De curând, premierul Nicolae Ciucă a făcut anunțul. Ce a declarat oficialul în legătură cu tarifele la benzină și motorină!

Nicolae Ciucă, despre subvenția la prețul carburanților

Veste tristă pentru șoferii din România. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, de curând, că Guvernul ar putea elimina de luna viitoare compensarea de 50 de bani pe litru de carburant.

„Ne aflăm deja la jumătatea intervalului de timp prin care am asigurat acea decizie de compensare a creșterii prețului la carburanți și putem să identificăm faptul că încă din momentul în care s-a luat această decizie prețul la carburant a scăzut.

La sfârșitul lunii septembrie vom avea evaluarea completă a măsurii pe care am luat-o la nivelul Guvernului, măsură care a fost foarte bună în sensul că am putut vedea cu toții impactul pe care l-a produs în reglarea prețurilor la carburanți”, a declarat miercuri, 10 august, premierul Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă, declaraţii la Ambasada SUA
Nicolae Ciuca, declaratii despre compensarea de 50 de bani la preturile de carburanti

Prețul benzinei a scăzut sub 7,5 lei pe litru. Carburanții s-au ieftinit pentru prima dată în ultimele 5 luni

Astăzi, 10 august, șoferii au putut observa o ieftinire importantă la pompe. Litrul de benzină standard s-a vândut, astăzi, cu 7,49 lei, la o staţie Petrom de pe strada Doctor Herescu – zona Cotroceni din Capitală.

În schimb, la o staţie MOL din Strada Râmnicu Vâlcea – zona Dristor, tariful a fost de 7,72 lei, potrivit peco-online.ro. Prin urmare, prețul plătit efectiv de români pentru benzină a coborât pentru prima oară sub 7,5 lei.

Totuși, scăderea a fost aplicată, momentan, doar la o singură benzinărie din Bucureşti. De asemenea, astăzi a scăzut și prețul la motorina standard.

În data de 10 august, un litru a costat 8,11 lei, la aceeaşi staţie Petrom din Cotroceni pe care am menționat-o și mai sus. La stația MOL din Strada Râmnicu Vâlcea – zona Dristor, prețul unui litru de motorină standard a fost de 8,35 de lei.

Citește și Veste bună pentru români. Prețul la carburanți, într-o ușoară scădere. Ministrul Energiei: „Preţul e clar, nu va mai creşte şi va urma un un trend descendent”!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...