Când ar putea apărea Iphone 13 în România și ce preț va avea

Emanuela Pană 02.09.2021, 17:13
Când ar putea apărea Iphone 13 în România și ce preț va avea

După cum ar spune-o englezii, luna septembrie este chiar după colț, iar Apple se pregătește de lansarea mult așteptatului Iphone 13, care ar urma să păstreze rețeta succesului predecesorului său, aducând însă o serie de îmbunățiri semnificative. Data exactă la care va fi lansat noul smartphone rămâne încă necunoscută, însă se speculează că noua gamă de dispozitive iPhone 13 va apărea în magazine din America pe 17 septembrie. Când ar putea apărea ultimul produs al gigantului Apple în România, dar și la ce preț, afli în continuare.

Când ar putea apărea Iphone 13 în România

Apple este pe cale să lanseze ultimul său produs, Iphone 13, evenimentul fiind așteptat cu sufletul la gură de o lume întreagă. Când vine vorba despre lansarea noilor smartphone-uri din portofoliul său, Apple și-a creat un model destul de previzibil.

Dacă am putut învăța ceva din modul de acțiune al companiei americane în ultimul deceniu, este căgigantul din Cupertino a devenit din ce în ce mai puțin eficient în a păstra un secret. Astfel, fiecare nouă lansare a fost detaliată pe internet cu câteva săptămâni înainte, dacă nu chiar cu câteva luni.

Vestea bune este însă că anul acesta, gigantul va face o excepție de la regulă, astfel că Iphone 13 are mari șanse să ajungă mai repede în magazine. În 2020, predecesorul modelului, Iphone 12, și iPhone 12 Pro s-au lansat s-au lansat sub forma de precomenzi la mijlocul lunii octombrie, iar smartphone-urile au ajuns pe rafturile magazinelor un pic mai târziu, la începutul lunii noiembrie.

În 2021, se pare că Apple și-a pus la punct un pic mai bine aparatul de distribuție și producție și, prin urmare, noul Iphone 13 va ajunge la utilizatori ceva mai repede decât anul trecut, informația fiind confirmată de o platformă de comerț online din China.

Fără a vă mai ține inutil în suspans, vă aducem la cunoștință că data de lansare în magazine pentru noul iPhone ar putea fi 17 septembrie. Tradițional, gigantul din Cupertino ține evenimentele de lansare în zilele de marți, începând cu ora 20:00 a României, urmând ca în prima vineri de după eveniment să intre produsele la precomandă. Prin urmare, lansarea oficială a noului Iphone 13 de către Apple ar putea avea loc pe data de 7 septembrie.

În țara noastră, noua gamă de smartphone-uri întârzie o săptămână sau chiar două comparativ cu lansarea internațională din „valul întâi“. Pe cale de consecință, primele modele ar putea ajunge în magazinele de specialitate și la operatorii din România nu mai devreme de 24 septembrie. O altă data ar putea fi 1 octombrie.

Citește și: Cum vor arăta noile iPhone 13 Pro și iPhone 13 mini. Forma lor va fi schimbată după cum arată ultimele dezvăluiri. VIDEO

Ce preț va avea noul produs al gigantului Apple

Având în vedere criza de semiconductori la nivel global, există posibilitatea ca Apple să prioritizeze stocurile, astfel încât acestea să fie destinate în primă fază piețelor mai dezvoltate. Bine ar fi ca acest scenariu să nu se concretizeze pentru că, în caz contrar, stocurile din România ar urma să întârzie și mai mult.

Când va fi disponibilă noua gamă de dispozitive iPhone 13 în România și care sunt prețurile
Când va fi disponibilă noua gamă de dispozitive iPhone 13 în România și care sunt prețurile

Un detaliu șocant legat de ultimul produs al celor de la Apple, noul Iphone 13, este faptul că acesta ar putea fi mai ieftin decât smartphone-urile lansate de companie în 2020, decât predecesorul iPhone 12. În mod cert, există și posibilitatea ca prețurile să rămână neschimbate, sursele care au oferit informația sunt optimiste. Așadar, Apple ar putea să coboare un pic valoarea de achiziție.

Utilizatorii de telefoane cu sistem de operare iOs sunt nerăbdători să dea precomenzi, iar despre majoritatea clienților de iPhone se știe deja că nu se plafonează de preț. Potrivit estimărilor specialiştilor, preţurile ar putea fi următoarele: 699 dolari varianta mini, 799 dolari modelul de bază, 999 dolari varianta Pro şi 10999 dolari varianta Pro Max. La aceste sume se adaugă, bineînțeles, şi comisioanele specifice ale magazinelor care le vor comercializa.