Când aprindem, de fapt, faza lungă la maşină. Puţini şoferi ştiu şi fac o mare greşeală

Nicu Stan 22.02.2022, 08:45
Când aprindem, de fapt, faza lungă la maşină. Puţini şoferi ştiu şi fac o mare greşeală

S-a aflat când aprindem, de fapt, faza lungă la maşină. Puţini şoferi ştiu asta, astfel că fac o mare greşeală. Luminile de întâlnire sunt foarte importante când vine vorba de circulația în siguranță a noastră, precum și a celorlalți participanți la trafic.

Când folosești, de fapt, faza lungă a farurilor mașinii. Cum greșesc cei mai mulți dintre șoferi

În fiecare an, mii de persoane își pierd viața din cauza faptului că șoferii nu au o bună vizibilitate și accidentează alte mașini ori pietoni, scrie stiridinlume.ro. Faza lungă și faza scurtă a farurilor trebuie folosite corespunzător, astfel, în articolul de mai jos vă vom prezenta cum puteți face asta.

Luminile autovehiculelor sunt făcute pentru a veni în ajutorul șoferilor. Indiferent de momentul zilei, luminile trebuie folosite într-un mod corespunzător. Martorii din bord ne atenționează dacă un far nu este funcțional. De asemenea, folosirea tuturor luminilor mașinii corect, lumini de semnalizare, lumini de ceață și farurile ce luminează cu faza scurtă și cea lungă ne ajută pe noi și pe ceilalți participanți la trafic.

Fza lunga se foloseste pentru o vizibilitate mai buna, fara a incurca ceilalti participanti la trafic
Fza lunga se foloseste pentru o vizibilitate mai buna, fara a incurca ceilalti participanti la trafic

Când folosești luminile de avarie

Condițiile meteo provoacă dificultăți șoferilor în unele cazuri, mai ales în zilele ploioase sau cele de iarnă, când ninge. Când se întâlnesc astfel de condiții meto, chiar dacă vă aflați în mers sau staționați, luminile de avarie trebuie să fie aprinse.

Acestea îi vor ajuta pe ceilalți șoferi să își dea seama de poziția dumneavoastră pe carosabil și astfel, se pot evita accidente tragice.

Cum se folosește faza scurtă

Luminile de întâlnire sau „faza scurtă”, cum este numită între șoferi, trebuie folosite și pe timp de zi, pe orice fel de drum, fie el rural sau național.

Drumurile din marile orașe pot avea probleme cu iluminatul stradal în unele zone, de aceea inclusiv seara, această lumină trebuie folosită corespunzător.

Cum se folosește faza lungă

Faza lungă sau luminile de drum cum mai sunt cunoscute între șoferi, se folosește pe timp de noapte, pentru a avea o vizibilitate cât mai bună. Pe un drum nu foarte circulat, sau pe autostradă, dacă condițiile de drum sunt dificile, luminile de drum pot fi folosite, însă la întâlnirea cu alți șoferi vom folosi faza scurtă pentru a nu-i orbi pe aceștia.

Faza lungă nu trebuie folosită în timpul zilei, chiar dacă vizibilitatea este mai slabă, mai ales dacă e ceață, pentru că aceasta va scădea și mai mult. De asemenea, trebuie să fim atenți atunci când folosim maneta de semnalizare, pentru că este posibil ca odată cu ea să aprindem și faza lungă a farurilor.

Urmăriți Impact.ro și pe