Când apar rezultatele contestațiilor la Evaluarea Națională. Câte s-au depus

Rădulescu Valentin 23.06.2020, 17:38
Când apar rezultatele contestațiilor la Evaluarea Națională. Câte s-au depus

Rezultatele examenelor pentru Evaluarea Națională din acest și-au făcut apariția, iar de astfel contestațiile au început să curgă. Totodată, numărul a fost mult mai mic față de anii precedenți. Când apar rezultatele finale?

Când apar rezultatele contestațiilor depuse la Evaluarea Națională?

În urma examenelor s-au depus un număr de 15.275 de contestații, după afișarea rezultatelor obținute de candidații la probele Evaluării Naționale 2020. Potrivit Ministerului Educației Naționale, numărul din acest an al contestațiilor este mult mai mic față de ultimii doi ani, lucru ce arată că majoritatea elevilor au fost mulțumiți de notele obținute.

În anul 2019 au fost depuse 21.509 de contestații, iar în 2018 au fost depuse 23.761. Din numărul total de 15.275  de contestații depuse în acest an, 9.030 au fost depuse la proba scrisă de Limba și literatura română, 5.991 la probele de Matematică, iar 254 la proba de limba și literatura maternă. Cele mai multe contestații au fost depuse în București, cu un număr de 2.861, iar în Constanța 806, Dolj 730 și Prahova 710. Cele mai puține, respectiv sub 100 de contestații au fost depuse în județele Tulcea cu 76 și Satu Mare cu 85.

Când apar rezultatele contestațiilor la Evaluarea Națională. Câte s-au depus
Când apar rezultatele contestațiilor la Evaluarea Națională. Câte s-au depus

Când apar rezultatele contestațiilor?

Rezolvarea lucrărilor contestate va avea loc între 22 și 26 iunie, iar rezultate finale se vor publica pe data de 27 iunie, sâmbătă. Totodată, președintele Federației Naționale a Asociaților de Părinți a vorbit despre examenele din acest an. Eugen Ilea a mărturisit că orele desfășurate online nu au decurs așa cum s-ar fi așteptat profesorii, dar asta nu înseamnă că subiectele oferite au fost mai ușoare.

„Având în vedere situația de față, vezi Doamne, ar fi fost oferite subiecte mai puțin dificile…NU e adevărat, nu este cazul!
Am discutat cu un profesor de specialitate, de matematică și au avut nivel de dificultate la fel sau mai greu.
Online-ul nu a fost ceea ce s-au așteptat profesorii. Am simțit noi pe pielea noastră, ca părinți. Totuși uitați că rezultatele sunt pe măsură, deși am trecut prin această perioadă de stat acasă, de educație online”, a declarat Eugen Ilea pentru gandul.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI