Când apar în România noile MacBook-uri de la Apple. eMAG și Istyle au început precomenzile, dar livrările vor întârzia luni bune

Emanuela Pană 27.10.2021, 08:32
Când apar în România noile MacBook-uri de la Apple. eMAG și Istyle au început precomenzile, dar livrările vor întârzia luni bune

Noua generație MacBook Pro, echipată cu noile procesoare Apple Silicon M1 Pro și M1 Max, va ajunge cu întârziere în România, chiar dacă precomenzile au început deja. În cât timp se preconizeaază că vor apărea noile gadgeturi în mâinile românilor, afli în continuare.

Când apar în România noile MacBook-uri de la Apple

Anul 2021 a fost plin de produse noi, actualizări de servicii, noi actualizări de software și altele lansate pentru gigantul din Cupertino. La cel mai recent eveniment, intitulat „Unleashed“, Apple a anunțat în cele din urmă mult-zvonitele MacBook Pro de 14 inci și 16 inci, reprezentând de departe unul dintre cele mai discutate și așteptate anunțuri de produse din acest an.

Noua generație de MacBook Pro este complet diferită față de generațiile anterioare, bucurându-se de un design nou,  componente interne complet diferite, port-uri de conectivitate multiple, încărcare rapidă și ecrane HDR pe tehnologie mini-LED. Am îndrăzni să spunem că nu puteau fi produse Apple dacă nu se remarcau în vreun fel, astfel că Apple aduce „notch-ul“ pe care îl știm de pe iPhone încă din 2017 și pe laptop-uri.

Noile modele MacBook Pro sunt acum livrate în două variante: cu ecran de 14 inci și de 16 inci, dar în ciuda faptului că dimensiunile sunt cu siguranță diferite, în termeni de performanță, cele două variante sunt destul de asemănătoare, cu atât mai mult cu cât cel de 14 inci poate de asemenea să fie echipat cu un procesor M1 Max.

Toate bune până acum, însă există și o veste care o să le displacă fanilor Apple din România, și anume că noile dispozitive vor ajunge cu o întârziere considerabilă, deși pe eMMAG și Istyle au început deja precomenzile. Vorbim despre un termen cuprins între 8 și 10 săptămâni, astfel că noii proprietari români de MacBook-uri mai au de așteptat până ce le vor ajunge comenzile.

Citește și: Utilizatorii Apple vor fi dezamăgiți. Cum ar putea arăta noul MacBook

Cum arată noile dispozitive ale gigantului din Cupertino

În ceea ce privește modelul MacBook de 14 inci, acesta măsoară doar 15,5 mm în grosime, iar cel de 16 inci măsoară 16,8 mm. Greutatea celor două dispozitive este însă destul de diferită, primul cântărind 1,5 kg, față de 2,1 kg. Pe lateral, ambele modele au aceleași port-uri.

Când apar noile MacBook-uri de la Apple. eMAG și Istyle au început precomenzile, dar livrările vor întârzia
Când apar noile MacBook-uri de la Apple. eMAG și Istyle au început precomenzile, dar livrările vor întârzia

Pe stânga se găsește un nou port MagSafe de încărcare, care promite și încărcare rapidă (30 de minute pentru 50% autonomie), două port-uri Thunderbolt 4 și un jack de 3,5 mm amplificat, în vreme ce pe partea dreaptă se regăsesc un cititor de card-uri SD, încă un port Thunderbolt 4 și un port HDMI.

Spre deosebire de generația anterioară, tastatura renunță la Touch Bar-ul OLED din partea de sus, întorcându-se la butoanele de funcții clasice. De menționat că întreaga zonă a tastelor este acum de culoare neagră.

Compania americană a justificat acest artificiu de design pe baza contrastului care se produce atunci când tastele sunt iluminate, fiind mai ușor de văzut atât pe întuneric, cât și atunci când lumina este puternică.

Trackpad-urile de dimensiuni mari sunt în continuare prezente pe aceste modele.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...