Când a învățat, de fapt, Kate Middleton să cânte la pian. Totul despre talentul ei ascuns

Olteanu Mariana 15.05.2023, 10:52
Când a învățat, de fapt, Kate Middleton să cânte la pian. Totul despre talentul ei ascuns

Printre nenumăratele talente ale Ducesei de Cambridge, Kate Middleton se numără și cântatul la pian. Kate Middleton a uimit pe toată lumea cu talentul ei de a cânta la pian în cadrul unui concert de colinde de Crăciun pe care l-a găzduit pe 8 decembrie.

O sursă regală relatează că Ducesa de Cambridge a cântat la pian pe tot parcursul pandemiei. Ducesa de Cambridge a cântat alături de artiști cunoscuți, precum Tom Walker. În prima ei interpretare publică, Kate Middleton a cântat alături de Tom Walker piesa „For Those Who Can’t Be Here”, fiind înconjurată de lumânări care luminează Westminster Abbey.

Ideea spectacolului ar fi venit de la însăși ducesa de Cambridge, care a învățat să cânte la pian în copilărie. Pandemia a fost momentul oportun pentru Kate Middleton de a cânta din nou la pian.

„Muzica a fost foarte importantă pentru ducesă în timpul blocajelor”, spune sursa regală. „De asemenea, recunoaște modul puternic în care muzica aduce oamenii împreună – mai ales în momentele dificile. Din aceste motive, ea a dorit să facă parte din performanța lui Tom în acest fel.”

Fostul instructor de pian al lui Kate, Daniel Nicholls, a vorbit anterior cu Evening Standard despre perioada în care i-a fost profesor viitoarei regine în anii 1990, de la 10 sau 11 până la 13 ani.

„Era absolut drăguță, o persoană cu adevărat încântătoare să predea pianul”, a spus el.

Ducesa de Cambridge a ajuns la clasa a treia la pian, cel mai înalt nivel fiind opt.

„Nu cred că cineva ar spune că va fi pianistă de concert, dar a fost bună la asta, a făcut întotdeauna tot ce i s-a spus”, a mai adăugat acesta.

Profesorul de pian i-a oferit în dar un cântec compus pentru cuplu înainte de nunta lor din 2011, trimițându-le o înregistrare cadou.Pe lângă pian, Kate Middleton a studiat canto și flaut, obținând nota cinci atât la cântat, cât și la teoria muzicii. Kate a uimit și cu producția școlară My Fair Lady.

Ducesa a avut mari emoții pentru concertul de colinde de Crăciun și potrivit lui Tom Walker „a distrus-o absolut”.

„Nu este ușor să sari în spatele unui pian cu o grămadă de muzicieni cu care nu ai mai cântat până acum și să înregistrezi înregistrări live pe cameră, dar a reușit complet”, a spus cântăreața.

Walker a adăugat: „Este o persoană atât de drăguță, bună și caldă și și-a făcut timp să le mulțumească tuturor pentru oportunitatea de a juca împreună. A fost o zi nebunească pentru mine, să fiu într-o astfel de frumoasă locație cântând alături de ducesă cu trupa mea și un cvartet de coarde. Cu siguranță nu voi uita asta în grabă!”

Ducesa de Cambridge nu este singura membră a familiei regale cu talent muzical. Regina Elisabeta a crescut cântând la pian , iar prințesa Diana putea să cânte și melodii de pian.

Și prințul Charles a învățat să cânte la mai multe instrumente, printre care și violoncelul, cu ajutorul căruia a câștigat un loc în Orchestra Trinity College.

Lady Gabriella Windsor, fiica verișoarei primare a reginei Elisabeta, a lansat două melodii în 2020, într-un efort de a strânge fonduri pentru fundația Playing For Change. Ea a cântat de fapt o piesă pentru prima dată la propria nuntă în mai 2019!

Urmăriți Impact.ro și pe