Câmpeanu dă vina pe părinți pentru susținerea abuzului educatorilor:”E greu de înțeles cum găsești niște părinți care să susțină așa persoană”

Gabriela del Pupo 18.01.2022, 10:14
Câmpeanu dă vina pe părinți pentru susținerea abuzului educatorilor:”E greu de înțeles cum găsești niște părinți care să susțină așa persoană”

Ministrul Educației trage un semnal de alarmă în privința unui protest care a avut loc pentru susținerea unei educatoare care a agresat sexual 3 eleve. Educatoarea fusese reținută după ce a fost arestată pentru abuzul a 3 fete și un alt profesor a fost reținut după ce a fost filmat făcând avansuri unei eleve. Abuzurile au avut loc în două comune din județul Suceava.

Coșmar în școli, ministrul Câmpeanu nu îi înțelege pe părinți

Ministrul Educației spune că nu îi înțelege pe părinții care au demonstrat în semn de susținere pentru educatoarea care este acuzată că ar fi agresat 3 eleve. Chiar dacă cercetările sunt în desfășurare în Suceava unde s-ar fi întâmplat agresiunea, ministrul s-a poziționat clar împotriva părinților care au demonstrat în semn de protest față de reținerea educatoarei.

„Dacă se confirmă aceste lucruri, și am înțeles că sunt elemente rezonabile spre confirmare, cu siguranță trebuie un consult psihiatric, dincolo de aplicarea legii penale. Dacă se confirmă, până acum, repet, înțeleg că sunt suspiciuni rezonabile pe baza cărora doamna educatoare a fost arestată.

Atâta vreme cât am încredere în justiție, am încredere că au existat motive pentru confirmarea lucrurilor despre care s-a făcut vorbire, și dacă aceste lucruri se confirmă, este absolut incalificabil, nu numai pentru un cadru didactic, ci pentru orice adult, cu atât mai mult pentru un cadru didactic.

E greu de înțeles cum găsești niște părinți care să susțină o persoană care a comis acest lucru…” a afirmat Sorin Câmpeanu la Digi24.

Cei doi ar fi agresat mai mulți minori

Pe 17 decembrie femeia a făcut plângere pentru faptul că mașina i-a fost incendiată în fața blocului. În urma cercetărilor s-a descoperit că fapta ar fi fost comisă chiar de tatăl fetelor agresate și s-a mai descoperit și un abuz asupra unei adolescente de 14 ani.

„Din cercetările efectuate, s-a stabilit faptul că bărbatul care a incendiat mașina educatoarei este tatăl a doua fetițe minore care frecventează cursurile grădiniței unde activează cadrul didactic și care ar fi recurs la acest gest de răzbunare, ca urmare a unor acte de viol și agresiune sexuală din partea educatoarei asupra fiicelor sale.
Din verificările ulterioare, s-a conturat în mod clar că aceste acte de agresiune sexuală asupra minorelor au existat, materializându-se inclusiv în acte de introzisiune fizică în zona vaginală, fiind identificată chiar și o a treia victimă, existând suspiciunea rezonabilă cu privire la agresiuni sexuale repetate și asupra altor fetițe” au transmis surse din Poliția Română pentru știrile protv.ro.

Din păcate însă mai mulți părinți au ieșit să demonstreze în apărarea educatoarei susținând nevinovăția acesteia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...