Calendar ortodox 17 mai 2021. Sfinții zilei, povestea lui Andronic și a soției sale

Nicu Stan 17.05.2021, 08:07
Calendar ortodox 17 mai 2021. Sfinții zilei, povestea lui Andronic și a soției sale

Calendar ortodox 17 mai 2021. Sfinții zilei, povestea lui Andronic și a soției sale, disponibilă în articolul de mai jos.

Calendar ortdodox 17 mai 2021. Ce sfinți sărbătorim astăzi. Frumoasa lor poveste

Calendar ortodox 17 mai 2021. Sfinții zilei sunt Andronic și soția sa Iunia. Sfântul Apostol Andronic și soția sa, Iunia, care nu i-a fost numai jumătate ci şi ajutor devotat în credinţă şi în tot ce a înfăptuit el, a fost cunoscut ca unul din cei 70 de apostoli, care au crezut în Christos mai înainte ca Sfântul Apostol Pavel să apuce drumul Damascului, după cum chiar el declară în epistola sa către Romani.

“Închinaţi-vă lui Andronic şi Iuniei, rudeniile mele şi împreună robiţi cu mine, care sunt vestiţi între apostoli şi care au crezut în Hristos mai înainte de mine”, spune Sfântul Apostol Pavel în epistola sa către Romani.

Sfintii Andronic si Iunia, sotia sa, sunt sarbatoriti pe 17 mai
Sfintii Andronic si Iunia, sotia sa, sunt sarbatoriti pe 17 mai

Sfântul Andronic și Iunia nu s-au stabilit niciodată într-un loc. Au fost propovăduitori în multe locuri

Sfântul Andronic a fost propovăduitor şi învăţător întru Christos și a alergat toată viața lui pretutindeni, fără odihnă, smulgând din rădăcină înşelăciunea idolească arătând adevărul despre Fiul Domnului.

De asemenea, Sfântul Andronic a fost episcop al întregii Panonii. El nu s-a stabilit niciodată într-un loc şi nu s-a stabilit nicăieri.

Iunia a murit pentru oameni și a trăit pentru Hristos

A avut alături pe Iunia, soția sa, care a murit pentru oameni şi a vieţuit numai pentru Christos şi pentru mulţi a adus lumina dreptei credinţe. Sfântul Andronic și Iunia au dărâmat temple idoleşti şi au zidit biserici Dumnezeieşti. Sfântul Andronic și Iunia au gonit dracii din oameni şi au vindecat patimile celor neputiincioşi.

Sfântul Andronic și Iunia au plătit datoria de obşte a firii primind cununa muceniciei după ce au pătimit multe din partea necredincioşilor. Moaştele Sfântului Andronic și Iuniei s-au arătat singure în Evghenia. Moaștele au vindecat pe mulți care s-au rugat lui Dumnezeu înaintea lor.

Condacul Sfinţilor Apostoli Andronic şi al Iuniei

Glasul al 8-lea

”Cele de sus căutând de tot necazul ne izbăvim, de Dumnezeu Născătoare. Pe steaua cea prealuminoasă, care cu lumina Dumnezeieştii înţelepciuni a luminat neamurile, pe Andronic, apostolul lui Hristos, împreună cu înţeleapta Iunia, care s-a nevoit cu dânsul în propovăduire, să-i lăudăm, strigând: rugaţi-vă neîncetat lui Hristos pentru noi toţi”.

Troparul Sfinţilor Apostoli Andronic şi al soţiei sale, Iunia

Glasul al 3-lea

Sfinţilor Apostoli rugaţi pe milostivul Dumnezeu ca să dea iertare de greşeli sufletelor noastre”.

Urmăriți Impact.ro și pe