Calcar pe bateriile din baie? Cum scapi rapid, cu doar 3 ingrediente

Beatrice Dumitru 22.02.2023, 19:05
Calcar pe bateriile din baie? Cum scapi rapid, cu doar 3 ingrediente

Calcarul este o problemă care apare frecvent în toate locuințele pe obiectele sanitare, în special pe robinetele de la cadă și chiuvetă. Și uneori nu este doar o problemă estetică, ci se întîmplă să înfunde țevile și astfel să scade presiunea la apă. Dar poți scăpa rapid de calcar cu doar trei ingrediente pe care le ai la îndemână în casă.

Ingredientele banale care curăță calcarul

Curățenia regulată în baie este necesară atât pentru igienă, cât și pentru a preveni ca robinetele și toaletele să fie afectate de calcar. Pentru curățarea acestora poți folosi produse din comerț sau produse care se găsesc în orice locuintă și care nu sunt foarte agresive cu mediul, dar foarte eficiente.

Îndepărtarea calcarului este un coșmar cu care ne-am confruntat cu toții în multe ocazii, mai ales cine locuiește într-o zonă cu apă dură. Cel mai bun mod de a rezolva problema calcarului este să folosești unul dintre ingrediente cheie care ajută la detartarea robinetelor și le redă strălucirea. Acestea sunt lămâia și oțetul alb, considerate cele mai bune pentru a scăpa de calcarul de pe robinete. Oțetul alb contine acid acetic, iar sucul de lămâie conține acid citric.

Cum scapi de calcarul de pe robinete

Curățați calcarul de pe robinete cu lămâie

Un produs complet natural a cărui aciditate este ideală pentru îndepărtarea petelor albe de calcar de pe robinete. La început, spală robinetele cu o cârpă înmuiată în apă cu lichid de spălat vase, apoi tăie o lămâie pe jumătate și freacă robinetele cu ea. Dacă vrei, poți folosi și suc de lămâie. Trebuie doar să înmoi o cârpă în suc și să stergi robinetele cu ea și acestea vor străluci.

Îndepărtează calcarul cu oțet

Otețul este un produs pe care îl ai la îndemână în casa si care devine aliatul perfect pentru curățarea locuinței. Se toarnă puțin oțet diluat cu apă pe o cârpă sau un burete care nu zgârie și se freacă robinetul. Pentru pete mai rezistente înfășoară robinetul cu o cârpă înmuiată cu oțet și lasă să acționeze 30 până la 60 de minute. Apoi clătește cu apă.

Curăță calcarul cu pastă de dinți

Și cu pasta de dinți poți elimina petele enervante de calcar de pe noul tău robinet. Trebuie să aplici pasta de dinți pe tot robinetul și să o lași să acționeze câteva minute. Apoi ștergi cu o cârpă și clătești cu apă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...