Călătorii de la metroul din Bucureşti, speriaţi de ce au văzut în subteran. Cine aşteaptă, în fiecare dimineaţă, pe peron, nemişcat

Badea Violeta 12.05.2022, 12:11
Călătorii de la metroul din Bucureşti, speriaţi de ce au văzut în subteran. Cine aşteaptă, în fiecare dimineaţă, pe peron, nemişcat

Metroul este unul dintre principalele mijloace de transport pentru mulți bucureșteni, astfel că aglomerația a devenit cuvântul de ordine. Zilele trecute, sutele de mii de călători care circulă cu acest mijloc de transport au rămas șocați de ceea ce au zărit în subteran. Incredibil ce au observat oamenii la metroul din Capitală. Ce le-a atras atentia tuturor călătorilor? Află din rândurile următoare despre ce este vorba.

Ce au observat călătorii de la metroul din Capitală

Zilele trecute, un lucru ciudat le-a atras atenția călătorilor care au trecut prin stația Eroilor. Mai exact, aceștia au observat două manechine îmbrăcate în combinezoane montate în subteran.

Oamenii s-au întrebat la ce se referă această inițiativă, care amintește de perioada grea prin care a trecut și încă trece întreaga omenire. Ei bine, se pare că manechinele Covid-19 au fost plasate pe data de 7 aprilie, la stația Eroilor, cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății.

„Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, pe 7 aprilie 2022, Metrorex în colaborare cu Art Safari a amplasat în stația de metrou Eroilor 1, sculptura artistului român Costin Ioniță intitulată Omagiu adus medicilor în lupta cu virusul SARS COV-2 – COVID-19.

În contextul ultimilor 2 ani, în care virusul SARS-COV-2 a pus o presiune uriașă pe întregul personal medical, lucrarea semnată de Costin Ioniță își poartă scopul cu smerenie: acela de a evidenția eroismul și neîncetata muncă a personalului medical, printr-un tribut adus tuturor.

Cu această ocazie, Metrorex continuă acțiunile sale de promovare a culturii în stațiile metroului bucureștean. Lucrarea va rămâne în stație pe perioadă nedeterminată”, a declarat directorul general Metrorex, Mariana Miclăuș, potrivit România TV.

Manechine Covid-19 la statia de metrou Eroilor
Manechine Covid-19 la statia de metrou Eroilor

Tot mai mulți români aleg să circule cu metroul

În contextul în care prețul carburanților s-a scumpit, tot mai mulți români aleg să se deplaseze cu metroul. Potrivit unui raport realizat de Cushman & Wakefield Echinox, traficul de călători la staţiile de metrou din Capitală a înregistrat în primele trei luni ale anului o creştere cu 53% faţă de aceeași perioadă a anului trecut.

Cea mai mare creștere s-a produs pe magistralele 1 şi 3. Aici, traficul a fost mai intens cu 95% în martie 2022 faţă de aceeaşi lună a anului trecut, iar pentru magistrala 2 (Berceni-Pipera), creşterea este de peste 91%, arată raportul Cushman & Wakefield Echinox. Precizăm că cele trei magistrale fac legătura cu importante zone de birouri din București.

„Este evidentă creşterea activităţii din clădirile de birouri de la începutul anului, iar din discuţiile pe care le avem atât cu chiriaşii, cât şi cu proprietarii, angajaţii se vor întoarce într-un procent din ce în ce mai mare în birouri, chiar dacă în sistem hybrid.

Acest lucru este dovedit şi prin evoluţia traficului de la metrou, mijloc de transport foarte utilizat de angajaţii din clădirile de birouri.

Există în continuare un număr mare de angajaţi care preferă să lucreze de acasă, însă credem că până la sfărşitul anului ponderea celor care vin la birou se va majora semnificativ şi estimăm un grad efectiv de ocupare al clădirilor de birouri de 60% faţă de 20% la sfârşitul anului trecut”,a precizat Mădălina Cojocaru, Partner Office Agency Cushman & Wakefield Echinox, conform Mediafax.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...