Cabană închiriată de Ziua Îndrăgostiților, făcută scrum într-un incendiu. Tinerii cazați au scăpat ca prin urechile acului

Cătălina Burghelea 14.02.2022, 09:21
Cabană închiriată de Ziua Îndrăgostiților, făcută scrum într-un incendiu. Tinerii cazați au scăpat ca prin urechile acului

O cabană din lemn, situată într-o zonă turistică din județul Argeș, a ars în întregime, duminică, într-un incendiu puternic. Flăcările s-au extins și la vegetația uscată din pădure (litieră). În clădire se aflau mai mulți turiști veniți să petreacă de Ziua Îndrăgostiților. Din fericire, tinerii nu au pățit nimic.

Un incendiu puternic a distrus o cabană din lemn

Un incendiu violent s-a produs, diminică dimineața, în localitatea Bughea de Sus, județul Argeș, la o cabană din lemn de aproximativ 80 mp, un foișor de 10 mp și o rulotă. Flăcările au făcut scrum cabana, cu tot cu foișor, iar turiştii aflaţi în au fost evacuaţi, fără a se înregistra victime.

În momentul în care pompierii au ajuns la fața locului, focul uriaș înghițise deja cabana din lemn și un foișor alăturat. Vegetația uscată din apropiere ardea.

Pompierii au intervenit de urgență

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, la fața locului au intervenit trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD de prim ajutor, calificat de la Detaşamentul Câmpulung Muscel.

Focul puternic s-a extins și la vegetația uscată din pădure (litieră), însă, pompierii au intervenit la timp și l-au oprit din propagare. La locul incendiului au acționat trei echipaje cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj cu ambulanța SMURD de prim ajutor calificat.

Foto Argeșulonline
Foto Argeșulonline

Clădirea de 80mp a ars din temelii

Incendiul violent a afectat cabana din lemn de aproximativ 80 de metri pătraţi, foişorul de aproximativ 10 metri pătraţi şi o rulotă. Potrivit ISU Argeş, în cabană se aflau mai mulți turişti. Cuplurile s-au autoevacuat la timp, fără a se înregistra probleme deosebite, până la sosirea forţelor de intervenţie.

„Mai sunt construcții sus, cabane, iar drumul este foarte greu accesibil, din cauza exploatărilor forestiere. Drumuri rupte, capete de pod, lemne pe drum, gropi. Și din cauza aceasta, organele competente pot interveni foarte greu”, a declarat un localnic, pentru Știrile Pro TV.

Turiștii cazați în Bughea de Sus au scăpat teferi

Tinerii veniți la munte, ca să celebreze Ziua Îndrăgostiților, au tras sperietura vieţii, după ce cabana pe care au închirat-o pentru un weekend a luat foc. Incendiul a avut loc în localitatea argeşeană Bughea de Sus. Deoarece clădirea era în totalitate din lemn, flăcările s-au extins rapid.

Cei şapte turiști au reuşit să iasă la timp din cabana curpinsă de foc şi au scăpat nevătămaţi. Flăcările puternice au afectat și un foişor, o rulotă şi vegetaţia uscată de la marginea pădurii. Militarii ajunşi la faţa locului au intervenit rapid cu patru autospeciale, limitând propagarea focului în pădure.

Care a fost cauza incendiului din județul Argeș

Incendiul ar fi pornit după ce a căzut jar încins din soba folosită la încălzirea cabanei, au stabilit salvatorii.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este jarul sau scânteile căzute din sistemul de încălzire (sobă)”, au spus pompierii de la ISU Argeş, la finalul intervenţiei.

Temperatura mare degajată de flăcări a afectat geamul rulotei și partea spate a unui autoturism aflate în apropierea cabanei, ambele aparţinând turiştilor cazaţi în localitatea Bughea de Sus.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...