C.T. Popescu, extaziat de performanța Simonei Halep la Wimbledon. Românca a ajuns pentru prima dată în finala acestui turneu

Stefan Daniel 11.07.2019, 17:26
C.T. Popescu, extaziat de performanța Simonei Halep la Wimbledon. Românca a ajuns pentru prima dată în finala acestui turneu

C.T. Popescu a fost impresionat de performanța Simonei Halep la Wimbledon. Românca s-a calificat pentru prima dată în finala acestui turneu, după ce a învins-o pe Elina Svitolina în semifinale cu scorul zdrobitor 6-1, 6-3. Halep și-a schimbat puțin strategia de joc, a devenit mai agresivă și a înnebunit-o pe ucraineancă. Această victorie o va și urca în clasamentul WTA.

C.T. Popescu, uimit de victoria Simonei Halep

C.T. Popescu, extaziat de performanța Simonei Halep la Wimbledon. Românca a ajuns pentru prima dată în finala acestui turneu

Cristian Tudor Popescu e fost din nou impresionat de prestația Simonei Halep la Wimbledon. Antrenamentele ei au dat iar roade, dar și faptul că până acum, în turneul de la Londra, a stat pe teren cu o oră mai puțin decât adversara de azi, Svitolina.

„Important este cum a reușit Simona să ajungă în finală. După sfertul de la Roland Garros, iată-l pe Darren Cahill în tribună. Cred că nu se îndoiește nimeni că prezența lui aici a avut un rol important. Deci după sfertul de la Roland Garros spuneam că pe Simona a învins-o alt tenis și că nu văd altă cale decât să vina și ea cu alt tenis și a făcut-o mai repede și mai bine decât m-am așteptat. Uitați-vă ce a jucat Simona azi. Știți câte scurte câștigătoare… nu a pus niciodată 7 scurte câștigătoare”, a spus C.T.P.

C.T.P. despre Halep: „Acesta este alt tenis”

Gazetarul Tudor Popescu a remarcat faptul că jucătoarea noastră a avut o altă tactică de joc, iar asta a luat-o prin surprindere pe ucraineancă, având în vedere că aceasta din urma îi știa deja stilul de joc. În ultimii șase, ani, Halep și Svitolina au avut ocazia să se dueleze de șapte ori, iar ucraineanca a reușit să o învingă de câteva ori.

„Acesta este alt tenis, Simona nu s-a mai bazat doar pe defensiva ei, pe rezistență, a atacat de câte ori a avut ocazia și chiar când nu a avut-o. A luat inițiativa, a lovit decisiv, în special lung de linie, nu a cedat controlul meciului niciun moment și a descumpănit-o complet pe Svitolina cu scurtele, cu fragmentarea jocului. Așa ceva nu a făcut Simona niciodată. De aici această victorie categorică în fața uneia dintre cele mai bune jucătoare din lume.”

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe