Bulevardele din București care sunt închise mașinilor în weekend. Sunt șapte zone pietonale

Ana Anitoiu, Ioana Nechifor 29.05.2021, 12:44
Bulevardele din București care sunt închise mașinilor în weekend. Sunt șapte zone pietonale

Unele dintre bulevardele din București sunt închise mașinilor în weekend. Șapte zone din Capitală devin pietonale, într-o inițiativă anunțată de Primarul General, Nicușor Dan, pentru aer curat, mișcare și sănătate. Poliția a transmis care sunt rutele alternative pentru șoferi.

Zone pietonale în București, în weekend

Astfel, șapte zone din București devin pietonale , începând din acest weekend și până pe 17 octombrie, în fiecare sâmbătă și duminică, precum și în zilele de sărbători legale și alte zile stabilite libere prin Ordonanță de Guvern, în intervalul orar în intervalul orar 11:00 – 22:00 sau ora până la care autoritățile permit circulația liberă.

Este vorba, de la nordul la sudul Capitalei, despre o zonă mare ce pornește de la Arcul de Triumf, Bulevardul Aviatorilor, Piaţa Victoriei, până la Splaiul Independenţei.

Bulevardele din Bucuresti care sunt inchise masinilor in weekend. Sunt sapte zone pietonale
Harta zonelor pietonale

Ce bulevarde din București sunt închise pentru mașini în weekend

Este restricționată circulația rutieră pe Șos. Kiseleff, între Str. Arh. Ion Mincu și Piața Victoriei, și pe Str. Barbu Delavrancea, între Bd. Ion Mihalache și Str. Arh. Ion Mincu. În plus, circulația rutieră este restricționată pe: Calea Victoriei, între Piața Victoriei și Piața Națiunile Unite; Str. George Enescu, între Str. Georges Clemenceau și Calea Victoriei, și total pe Str. Biserica Amzei, Piața Amzei și Str. G-ral Christian Tell. Șoferii nu vor mai avea acces nici pe Str. Benjamin Franklin, Str. Nicolae Golescu și Str. Anastasie Simu.

De asemenea, șoferii nu vor putea circula pe: Str. J.L. Calderon, între Str. Maria Rosetti și Str. Dumbrava Roșie, pe Str. Dumbrava Roșie, între Str. J.L. Calderon și Str. Aurel Vlaicu, pe Str. Pitar Moș, între C.A. Rosetti și Str. Dionisie Lupu, pe Str. Pictor Arthur Verona, între Str. J.L. Calderon și A.D. Xenopol și între Str. Dionisie Lupu și Bd. Gh. Magheru, și pe Str. G-ral Eremia Grigorescu între Piața Gh. Cantacuzino și Piața Lahovari. Se va menține circulația rutieră pe Str. Polonă, pe Str. A.D. Xenopol și pe Str. Dionisie Lupu.

Alte străzi și bulevarde din București închise pentru mașini în weekend

Totodată, circulația rutieră este oprită pe Str. Lipscani, între Calea Victoriei și Str. Ion Brezoianu, pe Str. Domnița Anastasia între Calea Victoriei și Str. Eforie, și total pe Str. Mihai Vodă, Str. Ilfov, Str. Inginer Guglielmo Marconi și Str. Dumitru Râureanu.

La fel se întâmplă pe Str. Doamnei, între Bd. I.C. Brătianu și Calea Victoriei, pe Str. Academiei între Str. Doamnei și Str. Regina Elisabeta și pe Str. Ion Ghica între Bd. I.C. Brătianu și Str. Doamnei.

Ce rute alternative pot folosi șoferii

Potrivit Poliției, șoferii au la dispoziție următoarea rută alternativă: Sos. Kiseleff – Arcul de Triumf – Bd. Constantin Prezan – Piața Charles de Gaulle – Bd. Aviatorilor – Piața Victoriei – Bd. Lascăr Catargiu – Piața Romană – Bd. Magheru – Bd. Nicolae Bălcescu – Piața Universității – Bd. I.C. Brătianu – Piața Unirii – Splaiul Independenței.

O altă rută alternativă la dispoziția conducătorilor auto este: Sos. Kiseleff – Arcul de Triumf – Bd. Constantin Prezan – Piața Charles de Gaulle – Bd. Aviatorilor – Piața Victoriei – Str. Buzești – Str. Berzei.

Andreea Vasile, protagonista comediei Ramon, face dezvăluiri
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...