Flavius Stoican a plecat de la Dinamo. Prima reacție a antrenorului, după despărțirea de clubul din „Ștefan cel Mare”

Sorin Barbu 09.03.2022, 13:06

Dinamo a rămas fără antrenor. Flavius Stoican s-a despărțit în mod amiabil de gruparea din „Ștefan cel Mare”, după o discuție cu conducătorii clubului. Sunt șanse mari ca viitorul tehnician al echipei să fie cehul Dusan Uhrin, favoritul suporterilor din DDB.

Flavius Stoican a plecat de la Dinamo

Dinamo a rămas fără antrenor cu doar câteva zile înainte să înceapă confruntările din play-out. Flavius Stoican a avut o discuție cu conducătorii clubului și a acceptat o despărțire amiabilă.

Mulțumim, Flavius Stoican!
Dinamo București anunță încheierea raporturilor contractuale, pe cale amiabilă, cu antrenorul principal Flavius Stoican.

Numit la conducerea tehnică a echipei la finalul anului trecut, Flavius Stoican a adunat 8 etape în Liga 1 pe banca dinamoviștilor, o victorie, două remize și cinci înfrângeri.

În numele tuturor dinamoviștilor, îi mulțumim fostului antrenor pentru atașamentul față culorile clubului și îi transmitem mult succes în carieră! Aici e Dinamo!”, se arată în comunicatul clubului, postat pe pagina de Facebook.

Stoican a câștigat un singur meci la Dinamo, iar înfrângerea din partida cu CFR Cluj a tensionat foarte mult atmosfera.

„Acum merg către club și o să am o discuție cu președintele. Așa a rămas discuția: să ne vedem astăzi și să discutăm”, spunea antrenorul acum două ore, în exclusivitate pentru playsport.ro. , lăsând să se înțeleagă faptul că nu va mai continua la Dinamo.

„Telenovela Stoican” a ajuns la final

De data această este vorba de o despărțire definitivă. Stoican și-a dat și ieri demisia, dar jucătorii l-au convins să se întoarcă și i-au amenințat pe conducătorii clubului că vor intra în grevă, dacă va fi adus Dusan Uhrin.

După câteva ore, antrenorul a anunțat că este gata să se întoarcă, dar azi, după discuția cu șefii, a decis că este mai bine să părăsească trupa din „Ștefan cel Mare”.

„Am venit la Dinamo pentru a ajuta clubul într-un moment delicat al existentei sale, fără interese materiale și fără a condiționa transferuri speciale. Plec de la Dinamo fără nicio despăgubire, si fără resentimente. Câteodată, să pleci nu înseamnă că renunți sau că ți-au dispărut entuziasmul și încrederea, înseamnă că sunt alte valori în care tu crezi.

Eu cred în profesionalism, în munca de grup, în unitate și în continuitate, dar toate acestea pe fondul unei atmosfere profesioniste. Cred din tot sufletul că echipa va arăta din ce în ce mai bine și că rezultatele nu vor întârzia să apară.

Și mai cred ca va veni cu siguranță ziua când antrenorul va antrena, conducerea clubului va manageria și galeria va cânta, fără nicio imixtiune a uneia dintre părți în activitatea celeilalte. Baftă multă, băieți, mult succes Dinamo! Am terminat. M-am oprit aici pentru binele și viitorul jucătorilor. Nu vreau să le fie puse etichete false”, a transmis Flavius Stoican, pentru Playsport.ro.

Flavius Stoican a fost adus la Dinamo, la începutul anului, după ce Iuliu Mureșan l-a dat afară pe Mircea Rednic. Bilanțul lui nu este deloc grozav: o victorie, două rezultate de egalitate și cinci înfrângeri.

Din informațiile Playsport.ro, Dusan Uhrin va fi noul antrenor al echipei. Cehul este liber de contract din luna iulie și a acceptat un salariu de 8.000 de euro pe lună și un bonus de 25.000 de euro dacă reușește să evite retrogradarea.

Nu este la prima lui aventură pe banca formației din „Ștefan cel Mare”. Uhrin a mai condus echipa în două mandate: august 2019 – martie 2020 și aprilie 2021 – iulie 2021. În total 36 de partide, din care a câștigat 17.

Urmăriți Impact.ro și pe