Brățara pe care pensionarii o vor primi acasă. Va fi adusă chiar de poștaș

Andra Daoud 04.10.2022, 08:15
Brățara pe care pensionarii o vor primi acasă. Va fi adusă chiar de poștaș

Pensionarii singuri, care au anumite riscuri medicale sau locuiesc în medii izolate din România vor primi acasă o brățară prin care vor putea alerta autoritățile, în caz de urgență. Brățările care au sistemul de alertă Butonul Roșu vor fi livrate acasă prin poștă, în perioada următoare, împreună cu un dispozitiv mobil.

Pensionarii vor primi prin poștă brățări de alertă

Persoanele în vârstă, singure, care au anumite afecțiuni medicale sau se află în localități izolate din țară vor fi incluse în sistemul de alertă Butonul Roșu. Acest serviciu presupune purtarea unei brățări care are un buton de alertă, pe care vârstnicii îl pot apăsa atunci când au nevoie.

Prin apăsarea butonului, pensionarii pot primi asistență personalizată sau ajutor în situații de urgență, fie că este vorba despre urgențe medicale sau ce țin de securitate. Poșta Română a transmis, prin intermediul unui comunicat, că a devenit partener în acest program și că lucrătorii poștali vor începe livrarea acestor brățări către persoanele care fac parte din program.

„Dezvoltatorii platformei dedicate care pun la dispoziţie Butonul Roşu, Teleasistenţă Group, au iniţiat colaborarea cu Poşta Română întrucât compania dispune atât de resursă umană extinsă pe tot teritoriul ţării, cât şi de o reţea teritorială vastă care poate răspunde nevoilor de extindere, la nivel naţional, a serviciilor de asistenţă Butonul Roşu. Astfel de servicii de asistenţă personală, ajutor de urgenţă, sănătate şi suport viaţă independentă sunt livrate, în comunitate, şi de alte companii poştale, cele mai avansate fiind cele livrate de Poşta Franceză”, transmite Poşta Română.

Bratara pe care pensionarii o vor primi acasa. Va fi adusa chiar de postas
Bratara va fi insotita de un dispozitiv mobil

Pensionarii vor primi și un telefon împreună cu brățara

Angajații Poștei Române se vor deplasa la domiciliul beneficiarilor, îi vor înregistra în baza de date, conform istoricului medical și factorilor de risc, le vor face instructajul și le vor înmâna brățara împreună cu un telefon, care va asigura asistența la distanță.

Prin apăsarea butonului roșu de pe brățară, dispozitivul mobil este localizat prin GPS, fiind identificat beneficiarul, iar Dispeceratul Medical de Urgență primește acces la datele persoanei, declanșând protocolul personalizat. În cazurile severe, este apelat serviciul de urgență 112. În funcție de gravitatea cazului, dispecerul va iniția protocolul corespunzător: alertarea contactului de urgenţă din apropiere, deplasarea unui asistent medical la domiciliul pacientului, alertarea persoanelor care-l îngrijesc.

„Serviciul Butonul Roşu a fost implementat, în 2015, în Bucureşti, de către Crucea Alb Galbenă România, pentru 300 de vârstnici. Un an mai târziu, a fost extins şi în alte localităţi, pentru 400 de beneficiari. În 2018, Telekom România a oferit suportul tehnic şi soluţiile de conectivitate pentru Direcţia de Asistenţă Socială Braşov, care a inclus serviciul Butonul Roşu în coordonarea şi gestionarea resurselor de îngrijire a comunităţii pentru primii 100 de vârstnici aflaţi în evidenţa instituţiei, iar la începutul pandemiei, 1.500 de vârstici şi bolnavi cronici din Braşov erau monitorizaţi permanent prin aceste servicii comunitare integrate la domiciliu.”, se mai arată în comunicatul transmis de Poşta Română.

Urmăriți Impact.ro și pe