Brașov, în noaptea dintre ani. În ce locuri din oraș se vor organiza focuri de artificii pentru turiști

Elena Avramescu 17.12.2021, 12:10
Brașov, în noaptea dintre ani. În ce locuri din oraș se vor organiza focuri de artificii pentru turiști

Un număr de patru focuri de artificii urmează să organizeze Primăria Braşov în oraş la trecerea dintre ani, pentru ca toţi braşovenii să poată vedea spectacolul în voie. Astfel că este deja o tradiţie ca la Braşov focurile de artificii organizate de Primărie în noaptea dintre ani să fie programate în mai multe locuri din oraș.

În ce locuri din Brașov se vor organiza focuri de artificii pentru turiști

În plus, dacă în multe alte oraşe din ţară, mai ales în cele de câmpie, spectacolele de lumini se pot vedea din aproape orice zonă, nu la fel stau lucrurile şi în oraşul de la poalele Tâmpei.

Deoarece muntele se află în centrul oraşului, singurul loc în care ar putea fi organizat focul de artificii încât să fie vizibil din orice punct este Vârful Tâmpa. Însă accesul aici este destul de dificil, chiar dacă există un grup de iubitori ai muntelui care urcă în fiecare an la vârf şi petrece cumpăna dintre ani în vârf, astfel că municipalitatea a decis să organizeze patru focuri de artificii pentru ca toată lumea să se poată bucura de ele.

Vom avea mai multe locuri din care vom lansa artificii. Unul va fi în zona centrală şi alte trei în cartiere. În funcţie de materialul pirotehnic care va fi folosit de cel care va câştiga achiziţia, ISU ne va da aviz pentru o zonă sau alta.

Conform caietului de sarcini, durata minimă de tragere a acestor artificii este de 7 minute, a notat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, potrivit Adevărul.ro.

In ce locuri din Brasov se vor organiza focuri de artificii pentru turisti
Brasov

Piața Sfatului din Brașov se va schimba radical

Un proiect al Primăriei Braşov prin care se doreşte reamenajarea inimii Centrului Istoric al oraşului de la poalele Tâmpei urmează să ia naștere destul de curând. În urmă cu câteva zile s-a aflat că autorităţile locale au alocat, doar pentru serviciile de proiectare şi premiile pe care le vor acorda, mai mult de 1,5 milioane lei, plus TVA.

Piaţa Sfatului nu a mai trecut printr-un proces de renovare, de reamenajare, de reabilitare încă de dinainte de Revoluţie. Considerăm că este momentul ca acest lucru să se întâmple, dar nu oricum, ci printr-un concurs internaţional de soluţii, care să fie jurizat de arhitecţi cu experienţă de la nivel naţional şi internaţional şi pe care l-am lansat în aceste zile, a declarat Allen Coliban, primarul Braşovului, potrivit Adevărul.

Primarul a spus că deja a semnat documentaţia procedurii de atribuire iar în scurt timp urmează ca Ordinul Arhitecţilor din România să îşi desemneze membrii în viitorul juriu. Pe lângă asta, obiectivul concursului constă în formularea unei soluţii de amenajare a spaţiului public respectând patrimoniul construit. În acest fel, soluţia va trebui să ţină cont de toate etapele istorice prin care a trecut această piaţă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...