Brașov: Circulație blocată în zona localității Predeal, unde ninge abundent. Drumarii nu mai fac față

Elena Avramescu 27.01.2021, 11:29
Brașov: Circulație blocată în zona localității Predeal, unde ninge abundent. Drumarii nu mai fac față

Circulație blocată în zona localității Predeal. Probleme mari pentr drumari din cauza traficului care se desfăşoară îngreunat, în condiţii de iarnă, pe DN 1. Astfel, în zona localităţii Predeal ninge fără încetare iar drumarii braşoveni, chiar dacă au intervenit cu 9 utilaje de deszăpezire, nu pot să mențină carosabilul uscat, astfel că reprezintă un pericol pentru șoferi din cauza pericolului de alunecare.

Circulație blocată în zona localității Predeal

Conform declarațiilor date de purtătorul de cuvânt al DRDP Braşov, Robert Elekes, este nevoie de aducerea unor utilaje suplimentare de deszăpezire, pentru că cele 9 care acţionează în prezent nu mai fac față.

Deşi judeţul Braşov nu a intrat sub incidenţa codului galben de ninsori, valabil în prezent pentru zona Dobrogei şi a sudului ţării, în zona staţiunii Predeal ninge abundent. În acest moment, DRDP Braşov acţionează în această zonă, respectiv între Predeal şi municipiul Braşov, pe DN 1, şi respectiv între Predeal şi Pârâul Rece, pe DN 73 A, cu 9 utilaje în total şi am chemat şi utilaje suplimentare.

Cu toate acestea, se circulă în condiţii de iarnă şi de aceea îi rugăm pe şoferi să circule pe aceste porţiuni cât de prudent posibil, să reducă viteza pentru că, în pofida eforturilor noastre, carosabilul rămâne foarte alunecos şi, în consecinţă, periculos, a declarat Robert Elekes.

Potrivit IPJ Braşov, în dimineața zilei de azi, tot în această zonă s-a circulat alternativ pentru scurt timp, pentru că un TIR a rămas blocat ore bune pe sensul de urcare.

Circulatie blocata in zona localitatii Predeal
Circulatie blocata in zona localitatii Predeal

Circulație rutieră restricționată de DN3

Nu doar în zona Predealului sunt probleme din cauza zăpezii abundente. Astfel pe pe DN 3, între kilometri 128 şi 224, CNAIR şi Poliţia Română au decis să restricţioneze circulaţia pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, din cauza ninsorii dar și a vizibilității reduse. Sunt mai multe restricţii de tonaj din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile şi pe DN 22 şi DN 22A.

Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate. Precizăm că toate direcţiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate şi intervin în permanentă acolo unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, conform informațiilor furnizate de CNAIR.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...