BMW se pregătește pentru creșterea vânzărilor de mașini electrice și face noi angajări. Câte locuri de muncă vor fi disponibile

Bogdan Bârliga 03.01.2022, 11:27
BMW se pregătește pentru creșterea vânzărilor de mașini electrice și face noi angajări. Câte locuri de muncă vor fi disponibile

După aproape doi ani de pandemie și o criză majoră generată de lipsa componentelor marii producători auto se pregătesc pentru noile provocări impuse de electrificare.

Grupul BMW și-a asigurat la finalul anului trecut stocurile de semiconductori și acum a anunțat că va avea nevoie de cel puțin 6000 de noi angajați pentru a face față cererii de mașini electrice.

Noi locuri de muncă la BMW

BMW și-a propus să creeze cel puțin 6.000 de noi locuri de muncă în acest an, pregătindu-se pentru o creștere a cererii pentru mașinile electrice, a declarat directorul general Oliver Zipse, într-un interviu publicat de Münchner Merkur şi preluat de reuters.com.

BMW are nevoie de noi angajați și pentru că deja face față cu dificultate comenzilor pentru noile modele electrice. Oliver Zipse susține că pentru modelele BMW i4 și iX a fost atins plafonul maxim de comenzi de câteva luni, iar grupul german se pregătește pentru lansarea versiunii electrice a navei amiral Seria 7.

BMW a reușit să livreze până acum un milion de mașini electrificate și noul obiectiv fixat pentru anul 2025 prevede creșterea vânzărilor pentru acest segment până la două milioane de unități.

Grupul german şi-a propus ca până în anul 2030 cel puţin unul din două automobile produse de companiile din cadrului grupului să fie electrice.

În anul 2023 în programul de electrificare va intra și gama BMW Seria 5. Urmează succesorul MINI Countryman şi Rolls-Royce Spectre complet electric.

Pentru a face față comenzilor noile locuri de muncă vor fi create la fabricile din Germania, unde sunt produse modelele BMW i4 şi  BMW iX.

BMW Group are stocul de semiconductori asigurat

Compania germană a semnat recent un acord direct cu producătorii Inova Semiconductors şi Globalfoundries pentru furnizarea a mai multor milioane de microcipuri pe an.

Acest acord garantează pentru BMW furnizarea a câteva milioane de microcipuri pe an și în acest mod grupul german beneficiază de un sistem logistic fără întreruperi pentru a livra la timp mașinile către clienți.

Microcipurile vor fi utilizate în tehnologia LED inteligentă ISELED dezvoltată în comun de BMW Group, care va fi implementată pentru prima dată în BMW iX şi care va fi lansată şi la alte modele.

Modele electrice BMW disponibile în România

Pe site-ul oficial BMW pot fi configurate la acest moment cinci autoturisme electrice: BMW i3 ( preț de pornire de la 40.900 de euro), BMW i4 ( preț de pornire de la 52.955 de euro), BMW iX3 ( preț de pornire de la 65.700 de euro), BMW i4M 50 ( preț de pornire de la 65.986 de euro) și BMW iX ( preț de pornire de la 81.145 de euro)

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Bogdan Bârliga
Este editorul coordonator al secției Auto de pe Impact.ro. A început să lucreze în presă din anul 2002 și a experimentat mai multe domenii de activitate ( politic, social, economic) până...