Biserica pune la dispoziție capelele pentru morţii covid. Situaţia din morgile bucureştene, catastrofală

Ana Anitoiu, Daria Petrescu 24.10.2021, 10:18
Biserica pune la dispoziție capelele pentru morţii covid. Situaţia din morgile bucureştene, catastrofală

Arhiepiscopia Bucureștilor o hotărât să pună la dispoziție capelele de exterior din cadrul spitalelor, capelele mortuare ale parohiilor și capelele cimitirelor parohiale pentru persoanele care au murit după ce s-au infectat cu noul coronavirus, în contextul în care situaţia din morgile bucureştene este catastrofală.

Mesajul transmis de Arhiepiscopia Bucureștilor

Un comunicat remis sâmbără seara precizează că Arhiepiscopia Bucureștilor pune la dispoziție capelele mortuare pentru persoanele decedate de Covid-19 după ce au fost lansate cereri de ajutor.

”Ca urmare a escaladării situației dramatice cu care se confruntă spitalele în care sunt tratați bolnavii de Covid-19 din București și morgile acestor spitale unde locurile de păstrare temporară a trupurilor celor decedați au devenit insuficiente,

Arhiepiscopia Bucureștilor iese în întâmpinarea solicitărilor de ajutor și pune la dispoziție capelele de exterior din cadrul spitalelor, capelele mortuare de la parohiile din imediata apropiere și capelele cimitirelor parohiale din imediata proximitate”, arată comunicatul.

”Biserica își exprimă solidaritatea cu instituțiile și autoritățile medicale confruntate în această perioadă cu cea mai grea situație provocată până acum de pandemie și apreciază efortul medicilor și al întregului personal medical care luptă pentru salvarea vieții pacienților grav bolnavi”, au mai transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Biserica pune la dispozitie capelele pentru mortii covid. Situatia din morgile bucurestene, catastrofala
Decedati Covid-19 care nu au mai avut loc in morga

Patriarhul Daniel, mesaj pentru români

De asemenea, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, le-a transmis credincioșilor, vineri, la pelerinajul din București de Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou și Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamț, să respecte ”cu strictețe” sfatul medicilor și măsurile sanitare impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Angajații Spitalului Universitar din București au publicat imagini cu trupurile decedaților de Covid-19 aflate pe holurile spitalului, deoarece morga era plină.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), medicul Raed Arafat, a anunțat vineri că au fost distribuite patru morgi mobile în țară, acolo unde spitalele nu mai fac față deceselor pacienților bolnavi de Covid-19.

Sâmbătă, 23 octombrie, Grupul de Comunicare Strategică a spus că într-un interval de 24 de ore au murit 437 de persoane infectate cu noul coronavirus și s-au înregistrat 15.261 de noi infectări. Astfel, bilanțul pandemiei de coronavirus în România a crescut la 1.550.203 de cazuri de Covid-19, dintre care 6.975 de reinfectări confirmate la peste 180 de zile de la prima infectare.

Bilanțul negru a ajuns, cu cele 437 de noi decese în 24 de ore, plus nouă anterioare intervalului menționat de Grupul de Comunicare Strategică, la 44.290 de decese în rândul persoanelor infectate cu noul coronavirus. Impact.ro actualizează zilnic AICI evoluția pandemiei de coronavirus în România!

Tot sâmbătă a fost înregistrat un record la vaccinarea împotriva coronavirusului. Peste 127.000 de doze de vaccin anti-Covid-19 au fost administrate în 24 de ore. Impact.ro actualizează AICI evoluția campaniei de vaccinare în România!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...