Bill Gates și soția sa, Melinda, divorțează după 27 de ani de căsnicie. Ce se va întâmpla cu averea afaceristului

Iancu Andreea 04.05.2021, 14:39

O veste incredibilă a șocat întreaga lume, după ce Bill Gates și soția sa, Melinda French Gates, au anunțat că divorțează după 27 de ani de conviețuire. Cuplul a făcut această declarație printr-o postare pe Twitter, menționând totuși că vor continua eforturile filantropice împreună, în cadrul fundației pe care o dețin. Totuși, mulți sunt curioși să afle ce se va întâmpla cu averea afaceristului, cofondator și fost CEO al Microsoft, unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii.

Bill Gates și Melinda, soția sa, au anunțat că divorțează printr-o postare pe Twitter

La doi ani după ce Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, un competitor al Microsoft, a anunțat că se desparte de soția sa, și Bill Gates și Melinda anunță că divorțează. Cuplul, care a construit un adevărat imperiu în cadrul Microsoft, Bill Gates fiind co-fondatorul companiei, se separă după o căsnicie care dura de 27 de ani. Vestea a fost împărtășită de cei doi parteneri, care au postat pe conturile de Twitter mesaje similare, care anunță divorțul. În ciuda separării, Bill și Melinda Gates au precizat că urmează să își continue activitatea din cadrul fundației care le poartă numele.

După o mulțime de gânduri și multă muncă la relația noastră, am luat decizia de a pune capăt căsătoriei noastre. În ultimii 27 de ani, am crescut trei copii incredibili și am construit o fundație care funcționează în întreaga lume pentru a permite tuturor oamenilor să ducă o viață sănătoasă și productivă. Continuăm să împărtășim credința în acea misiune și ne vom continua munca împreună la fundație, dar nu mai credem că putem crește împreună ca un cuplu în următoarea etapă a vieții noastre. Cerem spațiu și discreție pentru familia noastră în timp ce începem să navigăm în această nouă viață, au scris cei doi în postarea de Twitter.

Bill Gates și Melinda au anunțat că divorțează
Mesajul de pe contul de Twitter prin care Bill Gates anunța divorțul

Cum s-au cunoscut cei doi. „I-au trebuit câteva luni până să mă invite în oraș”

Dincolo de situația financiară pe care au reușit să o construiască împreună, povestea de dragoste dintre cei doi foști soți este una cât se poate de normală. Bill și Melinda Gates au lucrat amândoi în cadrul Microsoft. Fosta parteneră de viață a lui Bill Gates fusese director general la compania de software, unde lucra la produse precum enciclopedia Encarta, conform profilului ei de LinkedIn. Cei doi s-au întâlnit la o cină pentru angajații Microsoft în 1987. Dincolo de faptul că a fost nevoie de câteva luni bune până când afaceristul și-a luat inima în dinți pentru a o invita în oraș, acesta a cântărit bine avantajele și dezavantajele relației într-un tabel. În 1994, cuplul decidea să își unească destinele în cadrul unei ceremonii în Hawaii.

I-au trebuit câteva luni până să mă invite în oraș, a spus ulterior Melinda Gates.

Ce se va întâmpla cu averea lui Bill Gates după divorț

Cel de-al patrulea cel mai bogat om al Planetei, potrivit Forbes, are în prezent o avere estimată la 124 miliarde de dolari. Veniturile sale îl plasează după Jeff Bezos, Elon Musk și Bernald Arnault în topul celor mai avuți oameni din lume, Fundația Bill și Melinda Gates fiind în același timp cea mai mare fundație caritabilă privată din lume. Soții Gates au reușit să strângă aproximativ 51 de miliarde de dolari în active, potrivit CNBC. Date fiind sumele uriașe de bani pe care le dețin împreună, mulți se întreabă ce urmează să se întâmple cu averea lui Bill Gates după ce divorțează de Melinda.

Bill Gates și Melinda au anunțat că divorțează
Bill Gates ar putea pierde locul în fruntea bogaților lumii

În urmă cu un an de zile, în martie 2020, Gates anunța că renunță la funcția de CEO al Microsoft și alegea să își dedice timpul fundației pe care o deține împreună cu soția sa. Conform informațiilor oferite de Forbes, Bill Gates a donat acțiuni Microsoft în valoare de 35,8 miliarde de dolari către Fundația Gates și în prezent deține puțin peste 1% din acțiunile companiei, care reprezintă aproape 26 de miliarde de dolari. Anunțul divorțului sugerează deocamdată că cei doi vor păstra funcțiile de copreședinți ai fundației și vor continua să pledeze pentru aceleași cauze care implică sănătatea publică. Totuși, informațiile legate de împărțirea averii dintre cei doi foști soți nu sunt deocamdată clare, însă partajul ar putea duce la pierderea locului patru în topul celor mai bogați oameni ai lumii pentru Bill.

Acordul de divorț dintre cei doi, unul dintre cele mai costisitoare din istorie

Potrivit cererii de divorț publicate recent de TMZ, acordul de divorț dintre Bill și Melinda Gates ar putea fi unul dintre cele mai costisitoare de până acum. Actul menționează și unele detalii din contractul de separare semnat de cei doi foști soți. Între Bill ș Melinda nu a existat cu contract prenupțial, ci doar un acord de separare, care reprezintă un document legal privat, pe care un cuplu îl semnează în cazul în care partenerii își doresc să trăiască separat. Prin acest act se stabilesc drepturi și obligații, printre care și întreținerea și custodia copiilor, fiind semnat în afara instanței de judecată. De multe ori, contractul de separare este folosit ca o oportunitate de a repara căsătoria, spun oficialii din Baroul din New York City.

Soții Bill și Melinda Gates au precizat în cererea de divorț că vor împărți bunurile imobiliare, bunurile personale și datoriile în conformitate cu contractul de separare. De asemenea, Melinda nu ar fi solicitat sprijin financiar soțului său. Pentru că ambii parteneri au menționat că mariajul lor a fost „iremediabil afectat”, au cerut instanței să încheie căsnicia la data trecută în contractul de separare, aceasta nefiind însă precizată și în cererea de divorț făcută publică de TMZ. Deocamdată, în documentele depuse în urmă cu o zi în King, Wahington, Melinda este petițonară, iar Bill pârât. De asemenea, urmărind divorțul lui Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, înțelegerea ca soția sa să primească 38 de miliarde de dolari după separare a dus la urcarea fostei doamne Bezos în top trei cele mai bogate femei din lume, lucru care s-ar putea întâmpla acum și cu Melinda Gates.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...