Bill Gates, previziuni îngrijorătoare pentru 2022. Ce se va întâmpla în următorul an cu lumea

Iancu Andreea 19.12.2021, 15:34
Bill Gates, previziuni îngrijorătoare pentru 2022. Ce se va întâmpla în următorul an cu lumea

Unul dintre cei mai importanți oameni ai lumii, Bill Gates, a făcut recent previziuni îngrijorătoare pentru 2022. Co-fondatorul Microsoft este cunoscut pentru profețiile care s-au adeverit de-a lungul timpului și a explicat ce se va întâmpla în următorul an cu omenirea. Acesta a transmis mai multe avertismente privind pandemia de Covid-19.

Bill Gates, previziuni pentru 2022. Ce urmează să se întâmple de anul viitor

Bill Gates poate fi considerat un profet al omenirii, care a emis mai multe previziuni pentru 2022. Acesta a explicat ce ar urma să se întâmple în viitorul apropiat, în perioada 2022-2025. Considerat unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii, Gates a menționat că pandemia de coronavirus ar urma să se încheie în curând. Cu toate acestea omul de afaceri este îngrijorat pentru noile variante Delta și Omicron, care au pus piedici finalului pandemiei. Varianta Delta și încetinirea vaccinării ar putea să prelungească finalul pandemiei.

Din cauza provocării variantei Delta şi piedicile întâmpinate de vaccinare, nu suntem atât de aproape de finalul pandemiei pe cât ne-am fi dorit. Nu am prevăzut că va apărea o variantă atât de transmisibilă şi am subestimat cât de greu vor fi de convins oamenii să se vaccineze şi să continue să folosească măşti. Am totuși speranța, că finalul este în sfârșit la orizont. Ar putea fi nechibzuit să fac încă o predicție, dar cred că faza acută a pandemiei se va apropia de final cândva în 2022, a explicat Bill Gates recent.

Noua normalitate. Cum va arăta lumea în următorii ani

Întâlnirile se vor desfășura în spațiul virtual sau metaverse. Bill Gates susține că relațiile interumane se vor desfășura la nivel virtual. De asemenea, imaginile surprinse de camere 2D se vor transforma în unele 3D, cu avatare digitale. Totodată, Bill Gates își dorește să scrie o carte în care plănuiește să menționeze cum SARS-CoV-2 va putea fi ultima pandemie. În plus, oamenii ar putea să aibă facilități performante de diagnosticare în privința sănătății, chiar în confortul căminului.

Acum, când e timpul pentru controlul medical anual, probabil mergeți la cabinetul doctorului. Dar cum ar fi să ai în casă un dispozitiv care să-ți măsoare tensiunea de la distanță? Dacă doctorul va putea accesa datele pe care le colectează smartwatch-ul tău să vadă cum dormi, ce rată cardiacă ai?, a menționat Gates.

Un test de sânge pentru Alzheimer ar putea reprezenta viitorul. Cercetătorii ar fi făcut progrese colosale în ultima perioadă și există șanse importante ca un test de sânge pentru această boală de temut să fie aprobat în următorii ani.

Au fost făcute progrese colosale în ultima perioadă şi sunt şanse decente ca primul test de sânge accesibil pentru Alzheimer să fie aprobat anul viitor. Va accelera progresul în cursa pentru găsirea unui tratament, a mai precizat omul de afaceri.

Bill Gates, previziuni pentru 2022
Bill Gates a făcut noi previziuni pentru perioada 2022-2025

„2022 va fi un an în care mulți dintre noi se vor adapta, în sfârșit, la noua normalitate post-pandemie”

Bill Gates anticipează că multe lucruri se vor schimba în viitorul apropiat. Co-fondatorul Microsoft susține că vor exista focare ocazionale în continuare ale Covid-19, însă noile medicamente vor reuși să trateze cazurile majoritare. Totuși, vaccinarea va fi adusă în discuție în viitor.

Comunitățile vor experimenta în continuare focare ocazionale, dar vor fi disponibile noi medicamente care vor trata majoritatea cazurilor, iar spitalele se vor ocupa de celelalte. Nu va mai trebui să decideți dacă să lucrați de la birou sau să dacă să vă lăsați copiii să meargă la meci sau să mergeți la un film. Peste câțiva ani, cred că singurul moment în care va trebui să vă gândiți cu adevărat la virus va fi când vă faceți vaccinul împotriva lui și a gripei, în fiecare toamnă, a explicat Bill Gates.

Pe de altă parte, Bill Gates consideră că au fost dezvăluite capacitățile reduse ale autorităților de a face lucruri mărețe, iar rețelele de socializare s-au dovedit un mediu prielnic pentru răspândirea dezinformării, în această perioadă.

Cred că 2022 va fi un an în care mulți dintre noi se vor adapta, în sfârșit, la ”noua normalitate” post-pandemie, susține Bill Gates.

Potrivit omului de afaceri, viitorul va arăta diferit față de trecutul cu care ne-am obișnuit până acum, pandemia schimbând substanțial desfășurarea activităților umane.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...