Bicarbonatul de sodiu e istorie. Iată ce trebuie să pui lângă detergent pentru a spăla perfect hainele

Anca Manolica 29.09.2022, 19:31
Bicarbonatul de sodiu e istorie. Iată ce trebuie să pui lângă detergent pentru a spăla perfect hainele

Spălatul rufelor poate fi o sarcină plictisitoare, dar poate fi, de asemenea, satisfăcătoare atunci când hainele tale ies super curate din mașina de spălat. Există o mulțime de detergenți de rufe pe piață în prezent, și fiecare promite rezultate excelente. Cu toate acestea, există situații în care murdăria și petele sunt pur și simplu prea greu de îndepărtat. Din fericire, soluția este simplă. Și nu, nu este vorba despre magicul bicarbonat de sodiu considerat bun la toate.

Ingredientul secret care îți face rufele impecabile

Atunci când vine vorba despre curățenia casei, gospodinele sunt mereu în căutarea de noi soluții salvatoare mai ieftine și mai puțin dăunătoare. Așadar, în rândurile de mai jos, îți vom vorbi despre un produs care te va ajuta să ai haine mai curate, fără pete enervante. Deși substanțele chimice precum amoniacul sau clorul promit să lase hainele impecabile, această alternativă sigur te va încânta mai mult.

Cu ani în urmă, oamenii foloseau borax în rufele lor, deoarece au descoperit că stimulentul de rufe le făcea hainele mai curate decât dacă foloseau doar detergentul de rufe. Așa se face că, înainte, o cutie de borax putea fi găsită în fiecare spălătorie din țară, dar, în timp, aceasta și-a ca pierdut din notorietate.

Acum, acest aditiv de rufe de modă veche pare să câștige din nou teren, în special în rândul celor interesați de metodele naturale de curățare și de soluțiile de curățare făcute în casă. Dar ce este mai exact boraxul și cum este el eficient? Descoperă mai multe curiozități despre acest aditiv de rufe din nou la modă.

Boraxul, ingredientul care îți lasă rufele impecabile
Boraxul, ingredientul care îți lasă rufele impecabile

Cât de eficient este boraxul

Sarea minerală prezentă în mod natural în borax, cunoscută și sub numele de borat de sodiu, este un cristal alb, moale, care se găsește de obicei în Turcia și California. Această substanța albă are un amestec de diverse elemente, cum ar fi borul, oxigenul și sodiul. Dar de ce poate boraxul să curețe eficient petele dificile? Ei bine, boraxul are un nivel al pH-ului de 9,5 – care este foarte alcalin și eficient împotriva diferitelor pete, în special a celor de la alimente.

Există mai multe moduri de a folosi boraxul la curățarea hainelor. Poți folosi substanța sub formă de pudră ca soluție de pretratare pentru a ajuta la înmuierea și îndepărtarea petelor. Pur și simplu dizolvi pulberea în apă și aplici amestecul pe zona vizată. De asemenea, poți amesteca boraxul cu detergentul de rufe preferat pentru a-i spori puterea de curățare.

Dacă speli manual poți folosi și boratul de sodiu, dar mai întâi trebuie să dizolvi ingredientele într-un recipient cu apă. Lasă apoi hainele să se înmoaie în amestecul de borat-detergent.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...