Bacalaureat 2020. Cine sunt elevii care pot susține, anul acesta, examenul în sesiunea specială

Diana Radu 22.06.2020, 08:28
Bacalaureat 2020. Cine sunt elevii care pot susține, anul acesta, examenul în sesiunea specială

Elevii clasei a XII-a susțin astăzi prima probă de la examenul de Bacalaureat, și anume cea la limba și literatura română. Însă, anul acesta din cauza pandemiei, probele se vor desfășura după noi reguli stricte pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Drept urmare, nu toți elevii vor putea susține examenul.

Ce se întâmplă cu elevii care au temperatura peste 37, 3 grade la BAC

Înainte de a intra în sala de examen, toți elevii clasei a XII-a vor fi termometrizați, ca măsură de siguranță în contextul pandemiei. Elevii care au peste 37,3 grade, după două-trei verificări la intervale mici, nu vor putea susține anul acesta examenul de bacalaureat. Însă, aceștia vor putea participa la sesiunea sepecială din iulie, organizată special pentru astfel de cazuri. Menționăm, că respectivii elevi, nu vor intra dinrect în izolare, ci vor trebui să ia legătura cu medicul de familie.

„În cazul elevilor care în dimineaţa probei scrise la intrarea în unitatea de învățământ-centru de examen prezintă  o temperatură peste pragul de 37,3 ˚ C, procesul de măsurare a temperaturii va fi reluat, de două-trei ori, la interval de 2 – 5 minute. Ei nu vor intra direct în izolare, ci vor fi îndrumaţi către medicul de familie. Dacă nu vor putea participa la această sesiune de examen, vor putea participa în etapa specială de examen la care  prima probă scrisă va fi pe 6 iulie”, a declarat Secretarul de stat responsabil cu învățământul preuniversitar, Luminița Barcari.

bac, reguli, temperatura
Ce se întâmplă cu elevii care au temperatura peste 37, 3 grade la BAC

Calendar sesiunea specială Bacalaureat

  • 29 iunie – 3 iulie: înscrierea candidaților
  • 6 iulie: Limba și literatura română – proba E a) – proba scrisă
  • 7 iulie: proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă
  • 8 iulie: proba la alegere a profilului și a specializării – proba E d) – proba scrisă
  • 9 iulie: Limba și literatura maternă – proba E b) – proba scrisă
  • 10 iulie: afișarea rezultatelor (ora 12:00)
  • 10 iulie: depunerea contestațiilor (între orele 14:00 – 19:00)
  • 12 iulie: afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00)

La sesiunea specială se pot înscrie doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină sau cei care nu au participat în prima sesiune din alte motive medicale.

„Ministerul Educaţiei şi Cercetării a stabilit desfăşurarea etapelor speciale de examen şi procedura specială pentru elevii  aflați în carantină sau izolare și pentru cei testați pozitiv pentru COVID-19, precum şi pentru elevii care au afecțiuni cronice sau cei care prezintă un anumit risc de infecție sau de a dezvolta complicații medicale. De asemenea, se vor putea prezenta în etapa specială acei elevi care din alte motive justificate medical nu au putut finaliza sau participa la probele din prima etapă a Bacalaureatului”, a mai spus Luminița Barcari.

Urmăriți Impact.ro și pe