Bacalaureat 2019: Calendarul complet al sesiunii de toamnă. Când au loc examenele

Stefan Daniel 08.08.2019, 15:27
Bacalaureat 2019: Calendarul complet al sesiunii de toamnă. Când au loc examenele

Bacalaureat 2019. Sesiunea de toamnă se apropie cu pași repezi pentru elevii care n-au reușit sau n-au avut posibilitatea să dea examenul în sesiunea din vară. Îți vom prezenta calendarul complet al sesiunii de toamnă, ca să știi când vor avea loc examenele. La a doua sesiune de BAC 2019, primele probe vor fi cele scrise și abia apoi cele orale sau competențe.

Bacalaureat 2019: Calendarul complet al sesiunii de toamnă

Bacalaureat 2019: Calendarul complet al sesiunii de toamnă. Când au loc examenele
Rezultatele finale vor fi afișate pe 7 septembrie

Dacă te numeri printre nefericiții elevi care n-au luat BAC-ul în prima sesiune, sper că te-ai pregătit temeinic pentru cea din toamnă pentru că deja nu prea mai ai mult timp la dispoziție.

Înscrierile s-au făcut între 15 și 19 iulie, iar pe 26 iulie s-au înscris candidații care au reușit să promoveze examenele de corigențe. Dacă n-ai știut și nu te-ai înscris, mai ai o șansă anul viitor. Dacă te-ai înscris, probele se vor desfășura după următorul program:

21 august 2019: Limba si literatura română – proba Ea) – examen scris;

22 august 2019: Limba si literatura maternă – proba Eb) – examen scris;

23 august 2019: Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – examen scris;

26 august 2019: Proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – examen scris;

27 – 28 august 2019: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A;

29 august 2019: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B;
30 august & 2 septembrie 2019 Evaluarea competențelor digitale – proba D;

2 – 3 septembrie 2019: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională – proba C;

3 septembrie 2019: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00);

3 – 6 septembrie 2019: Rezolvarea contestațiilor;

7 septembrie 2019: Afișarea rezultatelor finale

Bacalaureat 2019: cu ce obiecte ai voie să intri în sala de examen

Bacalaureat 2019: Calendarul complet al sesiunii de toamnă. Când au loc examenele
Elevii n-au voie în sala de examen decât cu instrumentele de scris (în care nu trebuie să se ascundă vreo copiuță)

Elevii care susțin probele scrise la BAC nu ai voie în sala de examen cu obiecte care le-ar putea servi ca surse de inspirație sau pe care să le folosească pentru a comunica, sub orice formă, cu cei din sală sau din afară.

Prin urmare, n-ai voie cu ghiozdane, rucsacuri, sacoșe și orice alte elemente asemănătoare cărți, manuale, dicționare, culegeri, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne, lucrări ale altor candidați, telefoane, căști, orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare. Dacă vii cu unul sau mai multe astfel de obiecte, trebuie să le lași într-o sală de depozitare, iar unitatea de învățământ răspunde de siguranța acestora pe durata examenului. Dacă refuzi să faci asta, nu intri în examen.

Bacalaureat 2019: ce sancțiuni primesc elevii care încalcă regulamentul

De asemenea, dacă tăinuiești faptul că ai asupra ta unul sau mai multe obiecte interzise mai sus menționate, iar supraveghetorii te prind, indiferent dacă le-ai folosit sau nu, ești scos din sală, iar lucrarea este notată ca fraudă. Cel mai rău este că nu vei mai putea participa nici la următoarele două sesiuni de Bacalaureat, nici la cea din toamnă, nici la cea din vara viitoare. E valabil și pentru probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale.

Ai voie să ai la tine doar instrumentele de scris. Astfel, pentru rezolvarea subiectelor ai voie să folosești doar cerneală sau pastă de culoare albastră iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vei utiliza numai creion negru. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen, la fel și ciorna. N-ai voie să vii cu nicio foaie de hârtie de acasă, fie ea scrisă sau nu.

Urmăriți Impact.ro și pe