Avion de luptă MIG, prăbuşit lângă Reghin. Ce s-a întâmplat cu pilotul

Stan Filon, Ioana Constantin 20.04.2021, 15:20
Avion de luptă MIG, prăbuşit lângă Reghin. Ce s-a întâmplat cu pilotul

Un avion militar MIG 21 s-a prăbuşit în urmă cu scurt timp la Reghin, potrivit Antena 3! Încă nu se știu motivele pentru care avionul de zbor s-a prăbușit, însă sunt date legate de pilotul avionului, care a reușit să se catapulteze.

Un avion de luptă MIG s-a prăbuşit lângă Reghin

Update:

Cel care a văzut cum se prăbușește aeronava a fost chiar Dinu Dumitru Cotoi, primarul comunei mureșene Batoș Aceasta a spus că avionul avea o dâră de foc, cu câteva secunde înainte de a se prăbuși. ”Ne-am uitat pe cer, am văzut avionul și am văzut că are și o direcție mai haotică, cred că avea și o dâră de foc după el. Totul s-a întâmplat atât de repede, imediat am văzut că se îndreaptă cu botul spre pământ și am zis «gata, pică!». Era la o înălțime joasă, am văzut că în momentul ăla pilotul s-a catapultat și imediat am plecat spre direcția respectivă”, a declarat primarul pentru Digi24.

S-a dat alarma aproape de Reghin, acolo unde un avion de luptă MIG s-a prăbușit în urmă cu scurt timp. Un elicopter SMURD a fost trimis în zona Dedrad, judeţul Mureş, unde s-ar fi prăbuşit avionul de vânătoare. Pilotul aparatului de zbor a reușit să se catapulteze în ultima clipă, însă a fost grav rănit. Medicii sunt chiar rezervați în ceea ce privește șansele sale de supraviețuire.

Aparatul decolase de pe aerodromul Câmpia Turzii. Pilotul rănit este transportat la Spitalul judeţean Mureş. În cursul zilei, în judeţ s-a semnalat grindină, formându-se nori cu dezvoltare verticală, dar nu este clar dacă acest fenomen meteo are legătură cu prăbuşirea avionului.

Un avion de lupta MIG s-a prabusit langa Reghin
Un avion de lupta MIG s-a prabusit langa Reghin

Pilotul este în stare critică

Avioanele MiG 21 sunt de 55 de ani în dotarea armatei române. În 1962 au fost achiziţionate primele aeronave de acest fel şi până în momentul de faţă, România a avut nu mai puţin de 400 de MiG-uri. În ultimii ani, mai multe MIG-uri s-au prăbușind, îndoliind aviația română.

Ministerul Apărării Naționale a emis un comunicat oficial legat de acest eveniment tragic. ”Aeronavă MiG 21 LanceR prăbușită în județul Mureș Pilotul a reușit să execute manevra de catapultare și este în stare stabilă, conștient și cooperant cu echipele de intervenție ajunse la fața locului.

O aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriană Cîmpia Turzii, care efectua un zbor de instrucție, s-a prăbușit marți, 20 aprilie, în jurul orei 14.30, la în apropierea localității Dedrad, județul Mureș, într-o zonă nelocuită.

Conducerea bazei aeriene a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații, iar o comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene se va deplasa de urgență la locul prăbușirii pentru investigarea evenimentului. Vom reveni cu informații, de îndată ce acestea vor fi disponibile”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI