Avertismentul MAE pentru românii care călătoresc în Franța. Mai multe zboruri vor fi perturbate, a fost anunțat cod galben de ninsori și polei

Beatrice Dumitru 14.12.2022, 00:38
Avertismentul MAE pentru românii care călătoresc în Franța. Mai multe zboruri vor fi perturbate, a fost anunțat cod galben de ninsori și polei

Ninsorile, poleiul și ceața au provocat haos în Europa și a dus la anularea a sute de curse aeriene în Marea Britanie, după ce patru aeroporturi care deservesc Londra s-au închis parțial sau complet, în timp ce în Polonia, meteorologii au anunțat temperaturi de minus 20 de grade Celsius. Și Franța a emis o avertizare Cod portocaliu de zăpadă și polei, iar MAE a transmis un avertisment pentru românii care călătoresc în această țară.

Avertismentul MAE pentru cetățenii români

Autoritățile franceze au emis o avertizare Cod portocaliu de zăpadă și polei, iar Aviația Civilă a anunțat perturbări ale zborurilor pe Charles de Gaulle și Orly pentru miercuri, avertizează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

În aceste condiții, Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Franța că pentru 33 de departamente din nordul țării, inclusiv zona capitalei Paris, a fost emis un cod portocaliu de zăpadă și polei, pentru data de 14 decembrie 2022.

Avertismentul MAE pentru românii care călătoresc în Franța. Mai multe zboruri vor fi perturbate, a fost anunțat cod galben de ninsori și polei
Franța anunță întârzieri sau anulări ale unor zboruri. Sursa foto: Twitter

Întârzieri sau anulări ale unor zboruri

MAE mai spune că pe site-ul Aeroporturilor din Paris (https://www.parisaeroport.fr/) se menționează că pot fi întârzieri sau anulări ale anumitor zboruri, călătorii fiind sfătuiți să verifice programul de zbor al companiilor aeriene și să anticipeze sosirea la aeroport, accesul rutier putând fi perturbat.

Dacă au nevoie, cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris:

  • +33147052966;
  • +33147052755.

Apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziție telefoane de permanență.

Misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729,

Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164,

Consulatul General al României la Lyon: +33643627736

Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...