Avertismentul lui Bill Gates, îngrijorător. Pentru ce trebuie să se pregătească lumea

Stan Filon 31.01.2021, 08:32
Avertismentul lui Bill Gates, îngrijorător. Pentru ce trebuie să se pregătească lumea

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a devenit o voce foarte avizată în pandemie, deoarece a avertizat cu ani de zile înainte că aceasta ar putea să vină. Acum, miliardarul vine cu noi declarații care dau un fior rece omenirii.

Bill Gates vine cu un nou avertisment pentru omenire

Bill Gates vorbește despre următoarea pandemie care ar putea lovi lumea și spune că nu trebuie să mai fim prinși cu garda jos! Așadar, miliardarul american spune că trebuie să ne pregătim pentru pandemie ca pentru un război!

Bill Gates solicită înfiinţarea unui „sistem global de alertă, de care nu dispunem azi la scară largă”, pentru a putea detecta epidemiile cât mai curând posibil, dar vorbește și despre investiții anuale de zeci de miliarde dedolari. Acesta a lansat o scrisoare publică în care a spius ce ar trebui să facă omenirea pentru a nu se mai ajunge în situația în care am fost.

Bill Gates vine cu un nou avertisment pentru omenire
Bill Gates vine cu un nou avertisment pentru omenire

”Pregătirea pentru următoarea pandemie”

”Nu ne putem permite să fim prinşi din nou cu garda jos. Ameninţarea următoarei pandemii va rămâne întotdeauna deasupra capului nostru – cu excepţia cazului în care lumea ia măsuri pentru a o preveni,” scrie multimiliardarul într-o ”scrisoare anuală”, semnată împreună cu soţia sa, Melinda, potrivit Le Figaro.

”Pregătirea pentru următoarea pandemie trebuie luată la fel de în serios ca ameninţarea războiului. Oprirea următoarei pandemii va necesita cheltuirea a zeci de miliarde de dolari în investiţii în fiecare an, dar amintiţi-vă că costul pandemiei Covid-19 pentru întreaga lume este estimat la 28 trilioane de dolari. Lumea trebuie să cheltuiască miliarde pentru a economisi trilioane şi pentru a preveni milioane de decese. Cred că este cea mai bună, cea mai rentabilă poliţă de asigurare pe care şi-o poate permite lumea”, mai scrie Bill Gates.

Bil Gates este unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume și spune că ”cea mai mare parte a investiţiei trebuie să provină din ţările bogate, deoarece guvernele lor au cel mai mult de câştigat”. Pe lângă investiţiile în ştiinţă, Bill Gates solicită, de asemenea, înfiinţarea unui ”sistem global de alertă, de care nu dispunem azi la scară largă”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...