Averea pe care a strâns-o Alexandru Arșinel în atâţia ani de actorie. Nu mulţi se pot bucura de asemenea bani

Badea Violeta 02.02.2022, 15:52

Alexandru Arșinel nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare. Acesta este, fără dar și poate, unul dintre cei mai cunoscuți și mai apreciați actori din țara noastră. După 60 de ani de carieră fulminantă pe scena teatrului românesc, maestrul a reușit să strângă o adevărată avere, devenind unul dintre cei mai bogați artiști din țara noastră. Iată câți bani are îndrăgitul actor!

Ce avere are Alexandru Arșinel

Alexandru Arșinel este unul dintre cei mai iubiți actori din țara noastră. De-a lungul carierei sale, acesta a făcut istorie pe scena teatrului românesc. Datorită talentului său, actorul a reușit sa agonisească suficienți bani până la venerabila sa vârstă de 82 de ani.

Conform declarației sale de avere, completată la începutul lunii iunie 2020, Alexandru Arșinel a încasat nu mai puțin de 33.720 de lei din pensia de revoluționar și 74.772 de lei din pensia de la stat.

De asemenea, maestrul a beneficiat de o indemnizaţie de merit de la Ministerul Culturii în valoare de 74.772 de lei și de o indemnizaţie handicap gr. 2 pentru că o îngrijeşte pe soţia bolnavă în valoare de 10.800 de lei.

Astfel, totalul anual a fost de 107.232 de lei, ceea ce înseamnă 8.936 lei pe lună. În plus, Alexandru Arșinel deține patru terenuri: o cotă parte din două terenuri la Dolhasca şi două terenuri integrale la Sinaia şi Samurcaş – Crevedia.

Marele actor mai are și trei case de vacanţă: una la Sinaia, una la Dolhasca și una la Samurcaş – Crevedia. În afară de acestea, artistul are și un apartament în Bucureşti şi un autoturism marca Toyota. Totodată, Alexandru Arşinel mai deţine şi 12 depozite bancare, dintre care nouă în lei, două în euro şi altul în dolari.

Alexandru Arsinel
Alexandru Arsinel

Alexandru Arșinel, despre salariile actorilor

Recent, Alexandru Arșinel a vorbit despre leafa pe care o primește un actor din România. De asemenea, acesta a povestit cât de mult a trebuit să muncească pentru a-și asigura un trai decent.

„Dintotdeauna artiștii au fost prost plătiți. Eu ca să ajung să am bucuria unei răsplate mai generoase a trebuit să muncesc de mi-au sărit ochii. Exceptând teatrul unde leafa era leafă a trebuit să te zbați să mai faci ceva, să joci într-un serial… A trebuit să fac multe alte lucruri, să muncesc aproape non-stop. Aici am avut norocul să am și o parteneră care nu se plângea niciodată, era conectată la tot ceea ce trebuia să facem ca să și lăsăm ceva în urmă.

Stela Popescu era total conectată la efort, nu se plângea niciodată. Plecam la 4 dimineața la Pașcani, era în poartă, mă aștepta. Avea o dorință de a face asta permanent. Nu, nu suntem suficient de prețuiți pentru ceea ce facem și încercăm să facem, nu suntem suficient respectați și apreciați. Primarii și toți cei care trec pe la conducerea noastră nu ne bagă în seamă, nu au respect mare față de artiști.

Dacă un actor crește și ajunge la un anumit nivel și un timp este respectat de forul respectiv (n.r. de primărie), dacă se schimbă peste patru ani, nu ne mai bagă în seamă. Nu există o grilă care să pună la punct repectul față de acești oameni care sunt conectați mereu la efortul acesta”, declara Alexandru Arșinel pentru Impact.ro.

În prezent, numele actorului este implicat într-un adevărat scandal, după ce primarul Capitalei, Nicușor Dan, l-a dat afară din funcția de director artistic al teatrului de revistă. Din cauza acestei supărări, maestrul a acuzat noaptea trecută, stări de rău și a solicitat ajutorul medicilor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...