Avem voie să ieșim la grătar de 1 mai? Răspunsul clar al premierului Orban

Luiza Moldovan 30.04.2020, 12:41
Avem voie să ieșim la grătar de 1 mai? Răspunsul clar al premierului Orban

Avem voie să ieșim la grătar de 1 mai? Răspunsul clar al premierului Orban, la întrebarea care-i preocupă pe români, în fiecare an, în această perioadă. 

Avem voie să ieșim la grătar de 1 mai? Răspunsul clar al premierului Orban

N-am avut voie să ieșim în noaptea de Înviere, nu vom avea voie să ieșim nici de 1 Mai. Starea de urgență nu s-a ridicat, nimic nu s-a schimbat, așa că și ieșirile fără restricții stau la locul lor. Tradiționalul grătar de 1 Mai va fi, anul ăsta, în alt fel. Dacă, altădată,  oamenii își făceau din timp planuri pentru 1 Mai, anul ăsta planurile se vor desfășura pe balcon sau pe  terasa casei, fiecare după posibilități. Sau nu va fi deloc.

„De 1 mai, sigur că oamenii vor avea dorința de a ieși mai mult, dar trebuie să respecte regulile care au fost stabilite. Oamenii, ca și de Paște, ca și cu alte ocazii, duminici, zile libere, sunt convins că vor fi responsabili, că vor respecta regulile, și că, și în cazul în care vor ieși, vor ieși astfel încât să respecte regulile”, a spus Ludovic Orban, premierul României.

Grătar cu măsuri stricte de distanțare socială
Grătar cu măsuri stricte de distanțare socială

Nimeni nu știe nimic concret, pentru că realitatea de zi cu zi nu e previzibilă

Chiar dacă, prin Ordonanța Militară nr. 10, lucrurile par să se fi relaxat într-o foarte mică măsură, suntem departe de libertatea totală. După starea de urgență, este posibil să se instituie starea de alertă, în funcție de evoluția epidemiei. Deși autoritățile nu pot să livreze un răspuns tranșant, discursul politic pare să fie injectat cu o doză mică de optimism.

Nici ministrul de Interne, nici premierul, nici specialiștii din domeniul epidemiologic, nu pot spune clar când și cum se vor ridica toate restricțiile, pentru că evoluția epidemiei nu poate fi anticipată.

Dacă data de 1 Mai e discutabil dacă e atât de așteptată, adevărata zi cu adevărat dorită de români este 15 Mai. Atunci probabil că va fi noul 1 Mai al românilor.

Urmăriți Impact.ro și pe