Avalanșă de plecări de la Barcelona după rezultatul dezastruos cu Bayern. Xavi a vorbit despre „o nouă etapă”

Andrei Cezar, Ștefan Olteanu 09.12.2021, 16:58
Avalanșă de plecări de la Barcelona după rezultatul dezastruos cu Bayern. Xavi a vorbit despre „o nouă etapă”

Extrem de dezamăgit de prestația elevilor săi din meciul de Champions League, pierdut fără drept de apel contra celor de la Bayern Munchen, scor 0-3, Xavi a decis să facă o adevărată revoluție în vestiarul Barcelonei. Antrenorul catalanilor vrea să se despartă de cel puțin 3 dintre jucători în perioada de mercato din iarnă, urmând ca în vară să aibă loc o nouă serie de plecări.

Xavi face revoluție în vestiarul Barcelonei. Avalanșă de plecări după eșecul usturător cu Bayern

Este pentru a patra oară în istorie când FC Barcelona nu reușește să treacă de faza grupelor în Liga Campionilor. Ultima dată se întâmpla în sezonul 2000/2001. Catalanii aveau nevoie de o victorie aseară cu Bayern Munchen pentru a ajunge în etapele superioare ale celei mai importante competiții europene, însă nemții i-au aplicat o „corecție” echipei lui Xavi și au învins-o cu scor de neprezentare.

În urma acestui rezultat, Barcelona va juca totuși în primăvara Europa League, după ce a terminat Grupa E pe locul 3. Pe primele două poziții s-au clasat Bayern și Benfica, iar pe 4 a terminat echipa lui Mircea Lucescu, Dinamo Kiev.

Extrem de supărat pentru rezultatul rușionos înregistrat pe Allianz Arena, Xavi a vorbit după meci de o „nouă eră”.

Suntem Barcelona, iar acesta trebuie să fie un punct de cotitură pentru noi. Aceasta este realitatea, asta e situația din prezent, pe care o confruntăm cu demnitate, chiar dacă mă enervează. Astăzi începe o nouă eră, o nouă etapă. Trebuie să facem față. E momentul să începem de la zero.

Obiectivul nostru e Champions League, nu Europa League și trebuie să muncim din greu. Nu-mi place cuvântul «eșec»”, a spus Xavi, conform Marca.

Antrenorul Barcelonei a dat dovadă de fair play și a recunoscut diferența de valoare dintre echipa sa și cea a nemților.

Este un sentiment de neputință, dar trebuie să încercăm să punem Barcelona acolo unde merită, iar acel loc nu e Europa League. Vom muncim mai mult să nu mai ajungem în situația asta.”, a spus Xavi, conform Marca.

În acest sens, Xavi a decis să se se despartă de trei dintre jucătorii săi în următoarea fereastră de transferuri. Javi Miguel, un renumit jurnalist care are o relație apropiată cu Xavi, spune că în această iarnă vor fi cel puțin trei plecări de la Barcelona.

Surprizele de pe lista neagră a lui Xavi

Presa din Spania anunță că primii jucători de care Xavi vrea să se despartă sunt Luuk de Jong și Samuel Umtiti. Atacantul olandez va fi trimis, cel mai probabil, înapoi la Sevilla, echipă de la care a fost împrumutat până la finalul sezonului.

În ceea ce îl privește pe Umtiti, francezului urmează să îi fie reziliat contractul.

Un alt jucător care are șanse foarte mari să plece de la Barcelona în perioada următoare este Philippe Coutinho. În urmă cu trei săptămâni, presa din Spania scria că brazilianul va fi primul jucător dat afara în era Xavi.

Aflați într-o situație financiară destul de grea, catalanii se gândesc să și câștige de pe urma unor eventuale transferuri. Astfel, jucători precum Sergi Roberto, Ousmane Dembele și Clement Lenglet ar putea fi vânduți în următoarele perioade de mercato.

Urmăriți Impact.ro și pe